Tips til montering af biopejs

Sp - Billed

En biopejs er sædvanligvis rigtig let at montere. Alligevel mener vi, at artiklen her har sin berettigelse. Der er nemlig en række forhold, du bør og skal overveje samt tænke over, når du monterer din biopejs.

I artiklen her serveres en række veltilberedte tips til, hvordan du bør montere din biopejs. Har du disse gode råd i baghovedet, lover vi dig, at dit hjem forbliver ganske sikkert, efter biopejsen er blevet en del af dette.

Er der frit spil med underlaget?

Uanset om du ejer en væghængt eller fritstående biopejs, skal du – af hensyn til brandfaren – overveje underlaget. 

Hvis du eksempelvis har investeret i flotte tæpper af genbrugsmaterialer til hele stuen, bør du overveje, hvorvidt stuen er den rette destination for din biopejs. En biopejs bør nemlig aldrig monteres over eller i nærheden af brandbare materialer. 

De specifikke krav til underlaget for din biopejs vil fremgå i dens installationsvejledning, hvorfor vi anbefaler, at du læser denne grundigt, inden du monterer din biopejs.

Hvilke krav er der til ventilationen?

Du bør ligeledes tjekke installationsvejledningen for at få afklaret, hvilke krav der stilles til ventilationen. Typisk vil kravene beskæftige sig med størrelsen på rummet, hvori biopejsen skal indgå.

Når der afbrændes ethanol, forbruges der ilt og udledes Co2. Hvis et rum er meget, meget småt, vil der være en risiko for, at Co2’en omdannes til kulilte, et både farligt og giftigt stof. Det er derfor meget vigtigt, at man følger installationsguidens anvisninger, hvad angår størrelse af rum.

Selvom du har verdens største soveværelse, bør du aldrig installere din biopejs i dette rum. Ligeledes bør en biopejs aldrig monteres i rum, der befinder sig under jordhøjde. 

Sikkerhedsafstand – er det noget jeg skal overveje?

Det korte svar er ja!

Igen vil vi appellere til, at du orienterer dig i installationsguiden til din specifikke biopejs. Her vil den optimale minimumsafstand til gardiner, møbler og lignende brandbare materialer nemlig fremgå.

Det var alt fra os! Vi håber, du kunne bruge rådene. Held og lykke med montering af din biopejs.

Scroll to Top