Indbyggede biopejse COVER - guide til indbyggede biopejse
Produktguides

Indbygget biopejs – se vores anbefalinger

En indbygget biopejs er afsindigt flot, og kan hurtigt blive samlingspunkt i de fleste hjem – men modsat de mere fleksible løsninger som stående biopejse og væg- og lofthængte biopejse, så kræver det lidt planlægning at få plads til en indbygget biopejs. 

Når du har styr på hvor biopejsen skal placeres i rummet er det på tide at finde den indbyggede biopejs du bedst kan lide. Udvalget er dog ganske omfattende, hvorfor det for mange kan virke en smule uoverskueligt at udpege den rigtige. 

Du bør blandt andet beslutte om man skal kunne se ilden fra 1, 2, 3 eller 4 sider – det er nemlig muligt hvis du vælger den rigtige biopejs.

Heldigvis for dig har vi løftet det tunge læs og finkæmmet internettet efter de, i vores optik, bedste indbyggede biopejse. 

Se vores bud på de bedste indbyggede biopejse

Buddene tager afsæt i produktanmeldelser, tests, som er udført af andre, samt vores vurdering og bedømmelse af de forskellige pejses æstetik og funktionalitet.

Der vil undervejs i artiklen forekomme affiliate-links. De betyder ingenting for dig, men for os betyder det, at vi kan få smør på brødet. Vi tjener nemlig en lille procentdel hvis du beslutter dig for at købe. 

Montreal™ manuel åben 80 fra Decoflame – En alsidig og smuk biopejs

montreal-biopejs-til-indbygning-6__4_2 (1) - De bedste indbyggede pejse
Forhandler Totalpris Læs mere
27.300,00 DKK Læs mere

Pejsen her bærer navnet Montreal, og den er lavet af den danske biopejsproducent Decoflame, som må betegnes som en af verdens førende, når det kommer til at levere biopejse, der i den grad både leverer varen, hvad angår funktionsmuligheder og æstetik.

Kan tilpasses forskellige behov

Pejsen er yderst alsidig og kan tilpasses forskellige behov. Faktisk er det stort set kun fantasien, som sætter grænser. 

Hvis vi skal dokumentere ovenstående, kan vi nævne, at pejsen både kan leveres som åben tunnelpejs (den, der er et billede af lidt længere oppe) eller lukket pejs med bagplade (den, der er et billede af herunder)

montreal-biopejs-til-indbygning-9__2 - De bedste indbyggede biopejse

Ydermere kan også leveres som en 3-sidet biopejs.

Foruden alsidigheden kommer man ej heller uden om æstetikken. Pejsen her er uden tvivl en af de absolut smukkeste biopejse, der findes. Udtrykket er stilrent og enkelt, og vi tvivler på, at der er mange, som ikke føler, at øjet bliver forkælet, når de kigger på pejsen, mens flammerne bevæger sig på den anden side af glasset.

Praktiske oplysninger 

 • Mål: H: 40 x B: 80 x D: 30 cm
 • Varmeeffekt pr. time: 5,04 kW

Biopejs til indbygning i væg – 1 åben side

Forhandler Totalpris Læs mere
5.999,00 DKK Læs mere

Næste pejs på listen er en flot indbygningsbiopejs med en enkelt åben side. Du får en god brændtid på op til 7,5 timer per opfyldning, og så endda til en ganske fornuftigt pris.

Et sikkert valg

Vi kalder denne biopejs for et sikkert valg fordi den er helt klassisk i opbygningen; 1 enkelt åben side at nyde flammerne fra, et flot og tidsløst design, som ikke går af mode, og sidst men ikke mindst god brændtid og varme. 

En indbygget biopejs er ikke noget man bare sådan lige skifter ud, hvorfor det giver god mening at vælge en i et design, som du også har lyst til at se på om 2, 5 eller 10 år. Sørg for, at du ikke bliver træt af udseendet i morgen. 

Godt alternativ til almindelig brændeovn

En almindelig brændeovn sviner, lugter og forurener – og så kræver den i øvrigt at du har udtag til skorsten så røgen kan ledes væk fra rummet. 

De problemer har du ikke med en biopejs, hvilket gør det til det smarte og fornuftige valg. En biopejs kan sagtens kaldes for en moderne brændeovn. 

Ligesom en brændeovn får du med en indbygget biopejs varme og flotte flammer, som har en dragende effekt på dig og dine gæster. Den levende ild skaber en hygge og atmosfære som ingen andre møbler kan matche. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: H: 50,7 x B: 60,2x D: 18,2 cm
 • Kapacitet: 2,5 liter
 • Vægt: 12 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: 7,5 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 2,17 kW

Sort indbygget biopejs i super stilrent look  – 1 åben side

Forhandler Totalpris Læs mere
8.499,00 DKK Læs mere

Skal flammen være i centrum fremfor selve pejsen, så er denne sorte indbyggede biopejs et godt, flot og funktionelt bud. 

Flammerne i fokus

Denne biopejs er helt bevidst designet i et relativt anonymt design, som dog alligevel sagtens kan stå alene. 

Tanken bag er dog, at det skal være flammerne der skal løbe med opmærksomheden og ikke pejsen de befinder sig i. 

Den sorte farve fungerer fremragende som kontrast til ilden, som vil tage sig ekstra godt ud i denne indpakning. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: H: 50,7 x B: 100,2 x D: 19,2 cm
 • Kapacitet: 4 liter
 • Vægt: 25,5 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: 6 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 4,92 kW

Biopejs til indbygning i væg – Moderne look og 2 åbne sider

2-sidet Indbygget biopejs i sort - guide til indbyggede biopejse
Forhandler Totalpris Læs mere
9.999,00 DKK Læs mere

Vil du have mulighed for at nyde flammerne i biopejsen fra mere end én side, så er denne smalle sorte dobbeltsidede biopejs et godt bud. 

Levende ild fra to sider

Biopejsen er som sagt åben i to sider, hvilket betyder at du kan indbygge den i en væg og efterfølgende få fornøjelse af den fra begge sider. Har du eksempelvis en dagligstue som grænser op til køkkenet kan du beundre ilden fra begge rum, hvis du vælger denne biopejs. 

Det er ikke en overdrivelse at sige, at du får dobbelt så meget for pengene ved at vælge en to-sidet biopejs – det kræver så også bare at forholdene er til det. Du skal have en væg der egner sig til formålet. 

Klassisk design

Et af argumenterne for at vælge ovenstående biopejs var, at designet var tidsløst og dermed ikke noget du bliver træt af at kigge på lige med det samme. 

Det samme kan sagtens siges om denne, hvis stilrene design gør, at den vil pynte i de fleste rum.

Praktiske oplysninger

 • Mål: H: 70 x B: 150 x D: 25 cm
 • Kapacitet: 5 liter
 • Vægt: 45 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: 6 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 6,56 kW

Biopejs til indbygning i endevæg – 3 åbne sider

3 sidet indbygget biopejs - guide til indbyggede biopejse
Forhandler Totalpris Læs mere
7.499,00 DKK Læs mere

Har du en endevæg som trænger til et pift, så kan du med fordel udstyre den med en 3-sidet indbygget biopejs. Vores anbefalinger er af hvidlakeret stål, og tager sig godt ud de fleste rum. 

Brug den indbyggede biopejs som rumdeler

Du har måske allerede en væg der opdeler et rum, eller måske du overvejer at få lavet en – i så fald kan en indbygget biopejs med 3 sider være lige præcis det du mangler, for at gøre den ellers kedelige væg til noget særligt. 

Placer biopejsen for enden af væggen og nyd flammerne fra 3 sider

En biopejs der bliver bemærket

Vores anbefalede biopejs fylder godt i lokalet – de store og brede sider er noget man ligger mærke til. Pejsen vil altså formentlig være noget af det første dine gæster ser når de kommer ind i rummet. Har du tændt på i pejsen som dermed byder på indbydende og varme flammer, så er der med garanti point på hygge-kontoen. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: H: 90 x B: 100 x D: 35 cm
 • Kapacitet: 2,5 liter
 • Vægt: 37,5 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: 4 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 2,17 kW

Orlando – Vildt lækker og stilfuld biopejs

Orlando biopejs - guide til indbyggede biopejse
Forhandler Totalpris Læs mere
26.000,00 DKK Læs mere

Vi mener ikke, at du finder en flottere indbygget biopejs end Orlando. Normalt er det naturligvis en smagssag, men lige i dette tilfælde kan der simpelthen ikke være nogen der er uenige i, at den smukke biopejs vil være prikken over i’et i de fleste hjem. 

Som du måske har gættet allerede, så er prisen også i den høje ende. Til gengæld får du en pejs som ikke bare er lækker at se på, men også at bruge i det daglige. 

Vælg selv den løsning som passer dig og dit hjem bedst

Afhængigt af hvor biopejsen skal installeres, vil du måske være interesseret i løsningen du kan se på billedet her, altså en biopejs med åben front. Alternativt kan du også vælge biopejsen med åben front og højre-side, eller åben front og bagside – det hele kan lade sig gøre! 

Farven på pejsen vælger du også selv. Standardfarven er sort, men hvis du ønsker det, kan den også erhverves i børstet eller poleret rustfrit stål.

Biopejs med manuel eller automatisk brænder

Har du intet imod at rejse dig fra sofaen for at tænde op i biopejsen manuelt, så er der penge at spare ved at vælge udgaven med manuel brænder. 

Hvis du derimod bliver vild i varmen ved tanken om at kunne styre hele herligheden ved hjælp af en fjernbetjening, så skal du vælge udgaven med automatisk brænder. 

Styr pejsen med din smartphone

Skal det være endnu mere smart, så kan det faktisk også lade sig gøre at vælge en løsning som gør det muligt at styre pejsen med din smartphone.

Forestil dig, at du er på vej hjem på cyklen efter en våd tur i regnvejret, du fryser og trænger til varme og hygge – og idet du træder indenfor, er der allerede lunt og dejligt med hyggelig ild i pejsen. Med e-Ribbon Fire kan du, ved hjælp af din smartphone, få tændt op i pejsen allerede inden du træder ind af døren. Genialt!

Praktiske oplysninger

 • Mål: 100 x 30 x 40 cm eller 125 x 30 x 40 cm

Fandt du din nye indbyggede biopejs? 

Lykkedes det dig ikke at finde den rigtige indbyggede biopejs, så er der stadig håb forude. Fortsæt jagten ved at trykke på knappen nedenfor – udvalget er nemlig stadig stort, og bare fordi vi ikke valgte at inkludere den på listen, kan din nye biopejs sagtens findes. 

Hvordan kommer man i gang med sin indbyggede biopejs?

Når du har taget første skridt og købt din nye biopejs til indbygning derhjemme, så skal den naturligvis monteres. 

Montering af en indbygget biopejs kan være en smule kompliceret, for det kræver at du laver plads til den i væggen. Måske du er ved at designe dit eget hus, og dermed har mulighed for at gøre plads til en biopejs fra starten. Hvis ikke, så må du frem med værktøjskassen eller betale en handyman for at gøre plads til pejsen i væggen. 

Virker det som alt for meget arbejde, så er en biopejs der skal hænge på væggen måske mere dig. Se mere om de alternative typer af biopejse nedenfor.

Alternativer til indbyggede biopejse

Er en indbygget biopejs ikke helt det du ledte efter, så prøv en af vores andre guides på linksne nedenfor: 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *