Lofthængt biopejs cover - lofthængt biopejs guide
Produktguides

Lofthængt biopejs – Vi har fundet de 4 bedste til dig

En lofthængt biopejs er fremragende til dig, der gerne vil have glæde af den varme og hygge, som åben ild giver, men som ikke har mulighed for at få en rigtig brændeovn ind i stuen. En biopejs forurener i øvrigt stort set heller ikke sammenlignet med en almindelig pejs – det er da også værd at have med, ikke? 

En lofthængt biopejs er ikke blot en varmekilde, som man kan samles om, når man skal have varmen, men et decideret møbel hvis æstetiske udtryk sætter sit præg på hele rummet. Ser man på vores udvalgte lofthængte biopejse, er det bestemt også tydeligt, at der er lagt stor vægt på det ydre. 

Det lyder måske besværligt at skulle til at montere pejsen i loftet, men det klares faktisk overraskende let med de skruer og beslag, som medfølger, når du bestiller. 

Se vores bud på de bedste lofthængte biopejse

Herunder følger vores bud på de allerbedste og lækreste lofthængte biopejse. Buddene tager afsæt i produktanmeldelser, tests, som er udført af andre, samt vores vurdering og bedømmelse af de forskellige pejses æstetik og funktionalitet.

Der vil undervejs i artiklen forekomme affiliate-links. De betyder ingenting for dig, men for os betyder de alt. Vi tjener nemlig en lille procentdel, hvis du beslutter dig for at købe et af de produkter, vi anbefaler. 

Cocoon Aeris – pejsen fra Go’ Morgen Danmarkcocoon aeris - lofthængt biopejs guide

Første anbefaling er også den absolut mest populære, og det med god grund, hvis du spørger os. 

Udover det smukke og stilrene ydre får du en pejs, som leverer varen, når det kommer til at agere varmekilde. Varmen fra pejsen er lækker og behagelig, og brændetiden er helt op til seks timer. 

Virker pejsen bekendt, så er det formentlig, fordi du har set den i fjernsynet. 

TV2 har nemlig udstyret studiet i Go’ Morgen Danmark med en lofthængt Cocoon biopejs.  

Udseende til topkarakter

Om man kan lide pejsens visuelle udtryk vil naturligvis altid være et holdningsspørgsmål. Vores erfaringer er dog, at langt de fleste har det ligesom os, og det er ingen hemmelighed, at vi er svært begejstrede for måden, denne pejs ser ud på. 

Bag Cocoon Aeris står den innovative designer Federica Otero – en designer som er kendt for at tænke anderledes.

Og anderledes er udseendet på pejsen i den grad også – men på den gode måde! Det runde ydre og de bløde kanter gør, at pejsen vil passe fint ind i de fleste hjem og indretninger. 

Tag de hyggelige flammer med dig

Biopejsen kan roteres 360 grader, så du kan se den smukke ild, uanset hvor du befinder dig i rummet. Og har du lyst, kan din Cocoon faktisk relativt nemt pilles ned fra loftet og transporteres med ind i et andet rum, eller måske sommerhuset.

Biopejsen kan desuden også uden problemer monteres på en fod (som dog skal købes separat). Investerer du i foden, kan den lofthængte biopejs blive til en fritstående en af slagsen i stedet for.

Pris i den høje ende

Pris og kvalitet hænger stort set altid sammen, og derfor er det heller ikke den store overraskelse, at du kommer til at betale en del, hvis du skal have en Cocoon biopejs til hjemmet. 

Kvalitet koster, og er du villig til at betale, finder du næppe en bedre lofthængt biopejs end denne. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: Ø: 60 x H: 38 cm.
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Vægt: 24 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: 6 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 3,6 kW

Sort lofthængt biopejs – Smuk lofthængt biopejs til en fornuftig pris

Designet på vores næste anbefaling er simpelt, samtidig med at det er helt sit eget. Og så er prisen til at have med at gøre. Det kan man da vist på ingen måde klage over!

Hvis du endnu ikke har haft en biopejs og er i tvivl om, i hvilket omfang du kommer til at bruge en sådan pejs, så er denne pejs ideel at starte med.

Denne pejs er nemlig yderst funktionel, og så er prisen som sagt fornuftig.

Det betyder, at du ikke risikerer alverden, hvis det viser sig, at du ikke får brugt pejsen lige så meget, som du håbede.

Smuk pejs til fornuftige penge

En biopejs anser vi ikke blot som værende en varmekilde, der kan bibringe lidt hygge til hjemmet – det er lige så meget et møbel, som i sig selv skal pynte i hjemmet – og det mener vi bestemt er tilfældet med vores anbefaling her.

Designet er unikt, men samtidig tilpas afdæmpet, så det vil passe ind hos de fleste.

Pejsen er åben på to sider, hvilket bevirker, at du kan nyde de smukke flammer fra flere vinkler.

Tilpas pejsen til din smag

Det er altid dejligt at have mulighed for at sætte sit eget præg, og det får du med pejsen her. Du kan nemlig vælge mellem 2 forskellige farver; sort og hvid, og så kommer pejsen i 4 forskellige længder: 140, 165, 190 og 290 cm – du styrer altså selv hvor langt nede eller højt oppe, du vil have pejsen.

Praktiske oplysninger

 • Mål: H: 140, 165, 190 el. 290 x B: 65 x D: 40 cm.
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Vægt: 33 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: 4 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 2,17 kW

Lofthængt biopejs i sort og stål – En pejs, man enten elsker eller hader

Næste anbefaling er den mest åbne pejs af alle, vi har medtaget. Du får stort set et 360 grader stort udsyn til flammerne, som du i øvrigt kan nyde i op til 3 timer per opfyldning.

Vores erfaring med denne biopejs er, at folk enten elsker eller hader den. 

Den har også et ganske specielt udtryk, hvorfor vi egentlig godt forstår, at der opstår disse to lejre. 

Her på redaktionen har vi også diskuteret frem og tilbage, hvorvidt pejsen er æstetisk nydelig eller knapt så smuk, og vi har endnu ikke kunnet blive enige. 

Jeg synes personligt, at det er en yderst smuk pejs, og jeg kunne sagtens forestille mig at have den derhjemme, mens min makker har det helt omvendt. Han kunne aldrig finde på at investere i denne pejs og synes, at den er decideret grim. Er du på mit eller hans hold?

Åben pejs for fuld udnyttelse

Ingen af vores andre anbefalede biopejse byder på et lige så uovertruffent udsyn til de smukke flammer som danser i kernen af pejsen som denne.

Der er stort set frit udsyn til brandkaret i midten, hvorfor du vil kunne betragte ilden fra alle vinkler, leder og kanter.

Nem rengøring

Rengøring af en biopejs er i forvejen en smal sag, fordi bioethanol ikke soder, ryger eller på andre måder sviner som en traditionel pejs. Derfor kræver det ikke meget mere end en våd klud i ny og næ for at holde din pejs flot og fin.

Og rengøring af denne pejs er endnu lettere end af mange andre biopejse. Som resultat af, at den er så åben, som den er, kan du nemlig let komme til i alle afkroge og derfor let holde det flotte stål pletfrit.

Praktiske oplysninger

 • Mål: H: 190 x B: 79 X 57 cm
 • Kapacitet: 1 liter
 • Vægt: 33 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: 3 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 1,14 kW

Lofthængt biopejs fra Hein & Haugaard – UFO – Super lækkert skandinavisk design

Ufo sort - Hein & Hausgaard - lofthængt biopejs guide

Skandinavisk design er kendt vidt og bredt i det store udland, og det er en designform, som er yderst populær.

Det giver fin mening, for vi kan vores kram her i det kolde nord, når det kommer til designdisciplinen. 

Sidste anbefaling af lofthængte biopejse fra os er netop i skandinavisk design.

Og den er et godt eksempel på, hvorfor vi skandinavere skal være stolte af det såkaldte skandinaviske design. 

Denne pejs’ ydre ydtryk repræsenterer nemlig på fornemmeste vis det skandinaviske design. Den er lækker, moderne og enkel, og den passer ind i stort set ethvert hjem.

Håndlavet dansk design fra Nordjylland

Den nordjyske virksomhed Hein & Haugaard står bag denne yderst flotte biopejs, som, udover at være designet på dansk grund, faktisk også er håndlavet – udskåret, svejset, slebet og malet i hånden af én mand. Meget imponerende.  

Justerbar højde

Nogle gange skal der ske noget nyt i hjemmet for at tilføre dette fornyet liv og sjæl. Sommetider skal der ikke meget til, før man mærker glæde grundet lidt forandring. Faktisk kan det ofte være nok at omrokere lidt, og så føler man pludselig, at man har fået en helt ny stue. 

Når man rykker rundt i hjemmet, er det ikke altid sikkert, at pejsen passer lige så godt ind, som da den i sin tid blev hængt op.

Heldigvis er biopejsen fra Hein & Haugaard justerbar, så du selv kan bestemme højden fra loftet og tilpasse denne, så den sidder lige i skabet i forhold til den resterende indretning.

Det anbefales dog, af sikkerhedsmæssige årsager, at der er mindst 60 cm fra pejs til loft.

Flere forskellige farver

Hvis du ikke er til den traditionelle mørkegrå farve, som vi har valgt at vise her, så kan du vælge en af de mange andre farvevarianter, som pejsen fås i. Den fås blandt andet i lysegrå og sort også. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: H: 27,5 x Ø: 60 cm.
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Vægt: 26 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: 4 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 2,17 kW

Fandt du din nye lofthængte biopejs?

Var der ingen af vores anbefalede lofthængte biopejse som faldt i din smag – så fortvivl ej. Der er nemlig rigeligt med andre pejse at vælge imellem. Vi har håndplukket de bedste, men lad det ikke afskrække dig fra at se det komplette udvalg. 

Alternativer til lofthængte biopejse

Hvis du har besluttet dig for, at du skal have en biopejs, så er du måske stadig i tvivl om, hvilken slags der er den rigtige til dig. 

Den beslutning bliver forhåbentlig lettere i samarbejde med os – vi har nemlig samlet de, efter vores mening, bedste biopejse indenfor alle kategorier. Læs mere ved et klikke dig videre på et af linksne nedenfor:

Lofthængt biopejs – Vi har fundet de 4 bedste til dig
5 (100%) 45 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *