Guide til valg af udendørs biopejs

Artiklen indeholder affiliate-links.

Vores favorit

Monaco Round

12.495,00 kr.
God til prisen
Cachfires - southwark

Cachfires Southwark

1.999,00 kr.
Premium

Dubai Round™ Tower

16.995,00 kr.
God til prisen
Cachfires - southwark

Cachfires Southwark

1.999,00 kr.
Vores favorit

Monaco Round

12.495,00 kr.
Premium

Dubai Round™ Tower

16.995,00 kr.

Udendørs biopejse bliver mere og mere populære, og det er ikke så underligt endda. Med en udendørs biopejs kan man nemlig forlænge en sommeraften og gøre denne endnu mere fortryllende.

En udendørs biopejs har flere fordele. Først og fremmest bidrager dens flamme med varme til dem, der sidder omkring den. Dernæst er den enormt stemningsskabende med dens smukke æstetik og levende ild.

Langt de fleste biopejse kan faktisk bruges udenfor. Der er dog stor forskel på, hvor godt de enkelte pejse egner sig som udendørs pejse. Kraftig vind kan gøre en biopejs’ flamme ustabil, og vi anbefaler derfor, at din kommende udendørs biopejs skærmer flammen af fra direkte vind.

De færreste biopejse har godt af regn og sne. Derfor bør du altid dække din biopejs til eller stille den i tørvejr, når du ikke bruger den. På den måde vil du forlænge dens levetid og undgå, at den falmer.

Der findes adskillige udendørs biopejse på markedet, og vi har kreeret en liste, der indeholder vores bud på de 7 bedste. Buddene tager afsæt i produktanmeldelser, tests, som er udført af andre, samt vores vurdering og bedømmelse af de forskellige pejses æstetik og funktionalitet.

De 7 bedste udendørs biopejse, der findes

Herunder følger – i vilkårlig rækkefølge – en oversigt over de 7 udendørs biopejse, der, efter vores mening, er de allerbedste. Vi er helt med på, at folk har forskellige behov og ønsker til en udendørs biopejs, og det har vi skam også forsøgt at tage højde for i forbindelse med udarbejdelsen af listen.

Cachfires Southwark

Derfor anbefaler vi denne

Cachfires - southwark
Forhandler Totalpris Læs mere
1.999,00 DKK Besøg butikken

Hvis du er på udkig efter en prisvenlig biopejs, der egner sig perfekt til terrassebordet eller lignende, så er modellen her fra Cachfires et oplagt valg. 

Biopejsen, der i øvrigt også fås i sort, er nemlig super fiks, let at flytte og eminent til at forstærke samt forlænge hyggen på de varme danske sommeraftener.

Sikkerhedsglas medfølger

Med til biopejsen følger et cylinderformet sikkerhedsglas, der dels bevirker, at alle i nærheden af biopejsen vil være i sikkerhed fra flammerne, men samtidig at alle omkring biopejsen vil have udsyn til de selvsamme smukke samt varmende flammer.

Imponerende brændetid

Biopejsen har en brændetid på hele 18 timer pr. opfyldning, hvilket er meget, meget imponerende. 

Langt de fleste biopejse kan nemlig som regel maksimalt præstere en brændetid på 4-7 timer pr. opfyldning.

Praktiske oplysninger

 • Mål: 25 x 31,5 cm
 • Vægt: 4,5 kg
 • Varmeeffekt: 1,15 kW

Planika – Galio Fire Pit

Derfor anbefaler vi denne

Udendørs biopejs - Gaspejs i cortenstål - Oversigt over udendørs biopejse

Gaspejs

Forhandler Totalpris Læs mere

Man kan godt diskutere, hvorvidt denne model hører til på en liste med biopejse. En biopejs bruger nemlig bioethanol, men det er ikke tilfældet for denne pejs, der fungerer ved hjælp af gas, og som derfor rent faktisk er en gaspejs.

Det er dog en pejs, som flere forhandlere af biopejse har på de digitale hylder, og derfor har vi valgt at medtage den i vores oversigt.

Det bedste af det bedste

Det er stort set ligegyldigt, hvilket kriterium man bedømmer denne pejs på, så scorer den topkarakter. 

Man kan selvfølgelig altid diskutere en pejs’ ydre udtryk, da det virkelig er en smagssag. Hos biopejs-eksperten.dk er vi dog ikke i tvivl – vi mener klart, at der er tale om en af de smukkeste udendørs pejse, der findes.

Det er en pejs, der er bygget til at stå udenfor, hvorfor du ikke skal være nervøs for, at den falmer hurtigt. Dens smukke overflade i cortenstål er ekstremt modstandsdygtig, og den vil ikke miste farve, selvom den bliver udsat for ustadige vejrforhold.

Pejsen er meget let at sætte op, og den tilbyder en række fede indstillingsmuligheder, for eksempel kan man regulere og tilpasse flammen efter ønske. Alle funktioner kan bestyres ved hjælp af en brugervenlig fjernbetjening. 

100 % udendørs pejs

Nogle af de biopejse, som vi kommer til at præsentere i det følgende, kan både benyttes ude og inde. Denne pejs er dog udelukkende beregnet til at blive benyttet udenfor. Til gengæld er den også bygget på en måde, så den bevarer sit skønne ydre trods ustadige vejrforhold, og det er desværre ikke reglen for samtlige biopejse.

Lidt praktiske oplysninger

Hvis du har forelsket dig i denne model, er du stensikkert nysgerrig på dens mål og deslige. Herunder følger et lidt tørt og kedeligt oversigtsstykke, der til gengæld er ganske informativt.

 • Mål: H: 35 x Ø: 95 cm
 • Vægt: 65 kg
 • Varmeeffekt pr. time: 5,1 kW

Monaco Round

Derfor anbefaler vi denne

Forhandler Totalpris Læs mere
12.495,00 DKK Besøg butikken

Det er ikke uden grund, at Monaco-serien fra Decoflame er populær – du får nemlig en æstetisk tiltrækkende biopejs som kan levere lune flammer i timevis. 

Det er de færreste biopejse som kan præstere en brændetid på helt op til 6 timer – med Monaco Round er det dog ikke noget problem.

Hvis design og kvalitet står højt på din liste med ønsker til din nye biopejs, så er Monaco Round et godt match!

Udendørs biopejs som også kan bruges inde

Vi er særligt begejstrede for Monaco Round, fordi den også uden problemer kan bruges indendørs. Den danske producent Decoflame har nemlig haft som mål at designe en biopejs som kan bruges overalt – en mission vi mener de har lykkedes med! 

Regner det udenfor, så tag din biopejs med inde i stuen og nyd flammerne der i stedet. 

Vælger du at tilkøbe et sæt diskrete hjul til din Monaco Round, bliver det endnu lettere for dig at flytte rundt på biopejsen efter behov. 

Praktiske oplysninger

OBS!: Der findes to størrelser af Monaco Round

 • Mål: 40 cm i diameter og enten 70 eller 95 cm i højden
 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Vægt: 25 eller 27 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: 6 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 1,8 kW
 • Farver: Sort, hvid og børstet rustfrit stål.

Dubai Round™ Tower

Derfor anbefaler vi denne

Forhandler Totalpris Læs mere
16.995,00 DKK Besøg butikken

Som du kan se, findes Dubai Round Tower i to forskellige størrelser.

Uanset om du vælger den lille eller store model, vil du få en moderne, æstetisk nydelig pejs, der egner sig til at stå udenfor.

Fås i flere farver

Den model, vi har valgt at fremhæve, er i cortenstål, da vi er dybt forelskede i det rå, autentiske udtryk, som kendetegner dette materiale.

Hvis du ikke deler vores smag, kan vi glæde dig med, at Dubai Round Tower også fås i sort, hvid eller en tredje farve.

Styr på sikkerheden

Dubai Round Tower er udstyret med en patenteret manuel brænder i børstet rustfrit stål. 

Denne brænder kan levere en yderst smuk flamme, som – af sikkerhedsmæssige årsager – afskærmes af glas. 

Dette glas er i øvrigt ikke blot fordelagtigt af sikkerhedsmæssige grunde, men beskytter også flammen mod eventuel vind.

Lidt praktiske oplysninger

Hvis du har forelsket dig i denne model, er du stensikkert nysgerrig på dens mål og deslige. Herunder følger et lidt tørt og kedeligt oversigtsstykke, der til gengæld er ganske informativt.

 • Mål: 160,4 x 33,6 x 33,6 cm
 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Vægt: 50 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: Op til 6 timer
 • Varmeeffekt: 3 kW

Planika Fires – Totem Commerce

Derfor anbefaler vi denne

Forhandler Totalpris Læs mere
12.495,00 DKK Besøg butikken

Totem Commerce er først og fremmest en biopejs med et stilrent udtryk. På mange måder minder dens udtryk om en klassisk terrassevarmer, og det er da ofte også denne funktion, som biopejsen ender med at få hos dem, der investerer i den.

Flammen kan nydes fra alle sider

Takket være biopejsens runde facon og en glascylinder i toppen kan flammen nydes fra alle sider.

Glascylinderen har i øvrigt flere fordele, der er værd at bemærke. Dels beskytter den enhver, der er omkring biopejsen mod den levende ild, som pejsen genererer. Derudover beskytter den også flammen mod eventuel vind.

Særligt populær hos restauranter og hoteller

Rigtig mange restauranter har en gårdhave eller et udendørs område, hvor gæsterne om sommeren kan sidde og nyde deres mad. 

Desværre er det ikke altid, at den danske sommer lige leverer varen, og ingen bryder sig om at sidde og fryse.

Derfor investerer rigtig mange restauranter i terrassevarmere, så de kan få brugt deres hyggelige udendørs arealer på de dage, hvor vi ikke har tropeaftener og -nætter.

Denne biopejs-model er yderst populær blandt restauranter, og vi gætter på, at det særligt skyldes dens stilrene udtryk, og at den er nogenlunde mobil.

Foruden ovenstående trækker det også op, at biopejsen er yderst sikker.

Det høje sikkerhedsniveau skyldes blandt andet, at pejsen har nemlig fået implementeret en teknologi, der sikrer, at brændstoffet aldrig lækker – ej heller selvom pejsen skulle vælte.

Lidt praktiske oplysninger

Hvis du har forelsket dig i denne model, er du stensikkert nysgerrig på dens mål og deslige. Herunder følger et lidt tørt og kedeligt oversigtsstykke, der til gengæld er ganske informativt.

 • Mål: H: 107 x Ø: 39,5 cm
 • Kapacitet: 3 liter
 • Vægt: 25 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: Op til 6,5 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 2,5 kW

Planika Fires – Simple Commerce 

Derfor anbefaler vi denne

Forhandler Totalpris Læs mere
4.195,00 DKK Besøg butikken

Hvis du er på udkig efter en lille, fin, flytbar biopejs, der kan bruges både ude og inde, er modellen her ikke noget tosset valg. 

Takket være dens beskedne størrelse er den nemlig yderst mobil; det er blandt andet også pejsens størrelse, der er afgørende for, at den uden besvær kan anbringes på terrasse- eller stuebordet, hvilket rigtig mange ynder, da det bringer en særligt atmosfære og hygge til bordets omgivelser.

Af rustfrit stål

Biopejsen er primært lavet af rustfrit stål, hvilket er et dejligt hårdført og smukt materiale, der blandt andet sikrer, at pejsen kan holde i rigtig mange år.

Sikkerheden er i top

Biopejsen er så privilegeret at være udstyret med Commerce Technology. 

Hvis denne teknologi er fremmed for dig, kan vi fortælle, at det er en teknologi, der medvirker til at forhindre brændstoflækager – selv hvis pejsen skulle vælte en dag.

Lidt praktiske oplysninger

Hvis du har forelsket dig i denne model, er du stensikkert nysgerrig på dens mål og deslige. Herunder følger et lidt tørt og kedeligt oversigtsstykke, der til gengæld er ganske informativt.

 • Mål: H:41,8 x Ø: 30,8 cm.
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Vægt: 7 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: Op til 3,5 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 2,5 kW’

Planika Fires – Jar Commerce

Derfor anbefaler vi denne

Forhandler Totalpris Læs mere
16.495,00 DKK Besøg butikken

En rigtig flot og fiks biopejs, der består er standhaftigt beton. Dette materialevalg bevirker først og fremmest, at biopejsen tåler lidt af hvert, men derudover har det også en stor æstetisk fordel. 

Kontrasten mellem den kolde beton og de varme flammer er nemlig noget så nydelig!

Populær i både private og erhvervsmæssige sammenhænge

Jar biopejs er et hit hos både de private og i erhvervsmæssige sammenhænge. 

Dette skyldes uden tvivl biopejsens udtryk, der komplementerer mange forskellige stilarter. 

Uanset om du mangler en biopejs til en lille intim tagterrasse eller til en stor, smuk gårdhave til en stilbevidst restaurant, vil modellen her derfor ikke være noget tosset valg.

Lidt praktiske oplysninger

Hvis du har forelsket dig i denne model, er du stensikkert nysgerrig på dens mål og deslige. Herunder følger et lidt tørt og kedeligt oversigtsstykke, der til gengæld er ganske informativt.

 • Mål: H: 77,2 x Ø: 41 cm.
 • Kapacitet: 3 liter
 • Vægt: 41 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: Op til 6,5 time
 • Varmeeffekt pr. time: 2,5 kW

Se flere udendørs biopejse

Det er ikke sikkert, at de ovenstående biopejse falder i din smag. Hvis ingen af dem var lige dig, betyder det dog ikke, at du aldrig nogensinde finder en perfekt udendørs biopejs.

Husk på, at vi kun har vist dig en flig af det samlede marked, og at der derfor er et utal af pejse, du endnu ikke har set. 

Hvornår kan en biopejs bruges udenfor?

Alle biopejsene på listen her egner sig til at blive brugt udenfor!

Som udgangspunkt kan alle biopejse benyttes udendørs. Der er dog et par ting som kan spille ind i forhold til, hvor velegnet pejsen er til formålet. 

Selvom alle biopejse kan bruges udenfor, er det ikke alle der kan tåle at stå ude i al slags vind og vejr. Materialet som biopejsen er lavet af, er derfor afgørende, hvis ikke den skal gå i stykker når det regner, blæser, sneer eller lignende. 

Hvis biopejsen ikke er skabt til bruge udendørs, bør du som minimum sørge for at dække den til, når du forlader den. Kan det lade sig gøre, så er det også en fordel at stille den ind i et skur, garagen eller måske bryggerset, så der er tørt og læ fra det værste vejr. 

Det er desuden også vigtigt, at du overvejer om biopejsen er sikker at bruge udenfor. Hvis den ikke er skabt til formålet, er den måske ikke stabil nok til at modstå pludselige vindstød, som risikerer at vælte den omkuld. 

Hvis du er i tvivl om hvorvidt biopejsen kan tåle at blive brugt udendørs, så tjek med producenten. Fremgår det ikke af manualen, så kan du overveje at kontakte forhandler eller producent direkte. Du kan også sende os en besked – så skal vi nok finde ud af det for dig! 

Scroll to Top