Udendørs biopejs cover

Udendørs biopejse – Vi giver dig overblikket over de bedste her

Med en udendørs biopejs kan man gøre sommeraftenerne både længere og mere fortryllende. Der findes adskillige udendørs biopejse på markedet, og vi har kreeret en liste, der indeholder vores bud på de 7 bedste. Buddene tager afsæt i produktanmeldelser, tests, som er udført af andre, samt vores vurdering og bedømmelse af de forskellige pejses æstetik og funktionalitet.

Udendørs biopejse bliver mere og mere populære, og det er ikke så underligt endda. Med en udendørs biopejs kan man nemlig forlænge en sommeraften og gøre denne endnu mere fortryllende.

En udendørs biopejs har flere fordele. Først og fremmest bidrager dens flamme med varme til dem, der sidder omkring den. Dernæst er den enormt stemningsskabende med dens smukke æstetik og levende ild.

Langt de fleste biopejse kan faktisk bruges udenfor. Der er dog stor forskel på, hvor godt de enkelte pejse egner sig  som udendørs pejse. Kraftig vind kan gøre en biopejs’ flamme ustabil, og vi anbefaler derfor, at din kommende udendørs biopejs skærmer flammen af fra direkte vind.

De færreste biopejse har godt af regn og sne. Derfor bør du altid dække din biopejs til eller stille den i tørvejr, når du ikke bruger den. På den måde vil du forlænge dens levetid og undgå, at den falmer.

De 7 bedste udendørs biopejse, der findes

Herunder følger en oversigt over de 7 udendørs biopejse, der, efter vores mening, er de allerbedste. Vi er helt med på, at folk har forskellige behov og ønsker til en udendørs biopejs, og det har vi skam også forsøgt at tage højde for i forbindelse med udarbejdelsen af listen.

Derfor er listen blevet ganske alsidig og mangfoldig. Valgene er, som tidligere nævnt, taget med afsæt i produktanmeldelser, tests, som af udført af andre, og vores subjektive vurdering af pejsenes funktionalitet og æstetik. Listen er i helt vilkårlig rækkefølge. Der er altså ikke tale om en top 7.

Der vil i løbet af gennemgangen være en række affiliate-links, hvilket betyder, at vi modtager kommission, sæt du handler hos en af vores foreslåede forhandlere.

Fritstående biopejs til brug ude og inde

Forhandler Totalpris Læs mere

Denne fritstående biopejs er perfekt til dig, som både påtænker at benytte den ude såvel som inde. Det flotte design og den solide konstruktion gør, at denne biopejs kommer til sin ret både i dagligstuen og på terrassen udendørs. 

Perfekt på terrassen og i dagligstuen

Med sine 20 kg er denne biopejs ikke den letteste, men det er alligevel relativt nemt at flytte rundt på den, hvilket er smart, da du så kan bruge den både ud og inde. 

En kølig sensommeraften kan biopejsen sprede lidt varme, ligesom I i de koldere perioder om vinteren, kan samles omkring de lune flammer indendørs. 

TÜV-certificeret 

Den flotte og smarte biopejs lever op til de høje krav for produkter i denne kategori og er således blevet TÜV-certficiret, hvilket betyder, at den er sikker at bruge i det daglige. 

Tilbehør til værdi af 449 kr. medfølger

Vælger du denne lækre biopejs medfølger der følgende:

 • Brænder med TÜV-certifikat

 • 1 kg dekorative hvide sten

 • Tragt til påfyldning af bioethanol

 • 1L bioethanol

 • Gastænder

Tilbehøret har i alt en værdig af 449 kr.

Praktiske oplysninger

 • Mål: H: 100 cm x B: 28 cm
 • Vægt: 20,5 kg
 • Kapacitet: 2,7 L bioethanol
 • Brændetid: op til 4 timer

Ekstremt smuk gaspejs i cortenstål fra Planika – det ypperste inden for udendørs pejse

Udendørs biopejs - Gaspejs i cortenstål - Oversigt over udendørs biopejse
Forhandler Totalpris Læs mere
16.999,00 DKK Besøg butikken

Man kan godt diskutere, hvorvidt denne model hører til på en liste med biopejse. En biopejs bruger nemlig bioethanol, men det er ikke tilfældet for denne pejs, der fungerer ved hjælp af gas, og som derfor rent faktisk er en gaspejs.

Det er dog en pejs, som flere forhandlere af biopejse har på de digitale hylder, og derfor har vi valgt at medtage den i vores oversigt.

Det bedste af det bedste

Det er stort set ligegyldigt, hvilket kriterium man bedømmer denne pejs på, så scorer den topkarakter. 

Man kan selvfølgelig altid diskutere en pejs’ ydre udtryk, da det virkelig er en smagssag. Hos biopejs-eksperten.dk er vi dog ikke i tvivl – vi mener klart, at der er tale om en af de smukkeste udendørs pejse, der findes.

Det er en pejs, der er bygget til at stå udenfor, hvorfor du ikke skal være nervøs for, at den falmer hurtigt. Dens smukke overflade i cortenstål er ekstremt modstandsdygtig, og den vil ikke miste farve, selvom den bliver udsat for ustadige vejrforhold.

Pejsen er meget let at sætte op, og den tilbyder en række fede indstillingsmuligheder, for eksempel kan man regulere og tilpasse flammen efter ønske. Alle funktioner kan bestyres ved hjælp af en brugervenlig fjernbetjening. 

100 % udendørs pejs

Nogle af de biopejse, som vi kommer til at præsentere i det følgende, kan både benyttes ude og inde. Denne pejs er dog udelukkende beregnet til at blive benyttet udenfor. Til gengæld er den også bygget på en måde, så den bevarer sit skønne ydre trods ustadige vejrforhold, og det er desværre ikke reglen for samtlige biopejse.

Lidt praktiske oplysninger

Hvis du har forelsket dig i denne model, er du stensikkert nysgerrig på dens mål og deslige. Herunder følger et lidt tørt og kedeligt oversigtsstykke, der til gengæld er ganske informativt.

 • Mål: H: 35 x Ø: 95 cm
 • Vægt: 65 kg
 • Varmeeffekt pr. time: 5,1 kW

Monaco Round – Smuk biopejs til brug ude og inde

Monaco Round - biopejs til gulv
Forhandler Totalpris Læs mere
12.250,00 DKK Besøg butikken

Det er ikke uden grund, at Monaco-serien fra Decoflame er populær – du får nemlig en æstetisk tiltrækkende biopejs som kan levere lune flammer i timevis. 

Det er de færreste biopejse som kan præstere en brændetid på helt op til 6 timer – med Monaco Round er det dog ikke noget problem.

Hvis design og kvalitet står højt på din liste med ønsker til din nye biopejs, så er Monaco Round et godt match!

Udendørs biopejs som også kan bruges inde

Vi er særligt begejstrede for Monaco Round, fordi den også uden problemer kan bruges indendørs. Den danske producent Decoflame har nemlig haft som mål at designe en biopejs som kan bruges overalt – en mission vi mener de har lykkedes med! 

Regner det udenfor, så tag din biopejs med inde i stuen og nyd flammerne der i stedet. 

Vælger du at tilkøbe et sæt diskrete hjul til din Monaco Round, bliver det endnu lettere for dig at flytte rundt på biopejsen efter behov. 

Praktiske oplysninger

OBS!: Der findes to størrelser af Monaco Round

 • Mål: 40 cm i diameter og enten 70 eller 95 cm i højden
 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Vægt: 25 eller 27 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: 6 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 1,8 kW
 • Farver: Sort, hvid og børstet rustfrit stål.

Holdbar og smuk biopejs, der har hentet inspiration fra et klassisk bålsted

planikatondo - Udendørs biopejs - Oversigt over udendørs biopejs
Forhandler Totalpris Læs mere

Der findes ikke noget meget mere hyggeligt end at stimles sammen om et bål, mens skumringen indtager nattehimlen.

Skumringen glider herefter over og bliver til natmørke, men det gør bestemt ikke hyggen ved bålet mindre. Tværtimod. Desto mørkere det bliver, desto smukkere og mere kraftfulde fremtræder flammerne i bålet, og desto mere behagelig bliver varmen fra disse guddommelige flammer.

Denne biopejs hedder Planika Tondo Commerce, og den er kraftigt inspireret af bålsteder og kan derfor levere den magi, som man kender fra sådanne steder.

Yderst hårdfør biopejs

Der er tale om en yderst hårdfør biopejs, der er lavet af cortenstål, som er et yderst holdbart materiale. Det er både vandafvisende og vejrbestandigt.

Cortenstål har et rigtigt smukt og råt udtryk, der er med til at gøre denne biopejs til en af de smukkeste, der overhovedet findes.

Som du kan se på billedet af pejsen, er der rundt om denne placeret nogle smukke sten. Disse har en dekorativ funktion, og det er faktisk op til dig, hvilke sten der skal omgive biopejsen. Det er dog vigtigt, at de sten, du vælger, er varmebestandige, da det bliver rigtig varmt i det område, de skal indtage.

Lidt praktiske oplysninger

Hvis du har forelsket dig i denne model, er du stensikkert nysgerrig på dens mål og deslige. Herunder følger et lidt tørt og kedeligt oversigtsstykke, der til gengæld er ganske informativt.

 • Mål: H: 42,3 x Ø: 70 cm
 • Kapacitet: 3 liter
 • Vægt: 14 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: Op til 6,5 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 2,5 kW

Flot cylinderformet udendørs biopejs i sort, der er yderst populær hos restauranter og deslige

faroblack - Udendørs biopejs - perfekt til restauranter - Oversigt over udendørsbiopejse
Forhandler Totalpris Læs mere

Denne biopejs minder i dens udtryk ret meget om klassiske stående terrassevarmere. 

Designet er stilfuldt og elegant, og hvis man ikke bryder sig om farven sort, kan vi berolige med, at biopejsen også fås i hvid.

På mange måder synes vi, at denne biopejs har et tidløst look. 

Vi har set den på mange forskellige terrasser og i mange forskellige omgivelser, og vi har endnu ikke oplevet, at den ikke passer ind.

Særligt populær hos restauranter og hoteller

Rigtig mange restauranter har en gårdhave eller et udendørs område, hvor gæsterne om sommeren kan sidde og nyde deres mad. 

Desværre er det ikke altid, at den danske sommer lige levere varen, og ingen bryder sig om og fryse.

Derfor investerer rigtig mange restauranter i terrassevarmere, så de kan få brugt deres hyggelige udendørs arealer på de dage, hvor vi ikke har tropeaftener og -nætter.

Denne biopejs-model er yderst populær blandt restauranter, og vi gætter på, at det skyldes dens lækre look og dens store funktionalitet..

Ud over at biopejsen er æstetisk nydelig, så er den også rigtig sikker. Den har fået implementeret en sikker løsning med absorberende keramiske fibre, der fjerner risikoen for brændstofudslip og lækager.

Lidt praktiske oplysninger

Hvis du har forelsket dig i denne model, er du stensikkert nysgerrig på dens mål og deslige. Herunder følger et lidt tørt og kedeligt oversigtsstykke, der til gengæld er ganske informativt.

 • Mål: H: 126,3 x Ø: 30,4 cm
 • Kapacitet: 3 liter
 • Vægt: 14 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: Op til 6,5 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 2,5 kW

Billig, men fin biopejs med form som lanterne

Vesta_biopejs - lanterne biopejs - oversigt over udendørs biopejse
Forhandler Totalpris Læs mere

Denne biopejs er den billigste udendørs biopejs, vi har kunnet finde.

Der er ikke tale om en rendyrket udendørs biopejs, men derimod en mobil biopejs, man let kan tage med udenfor om sommeren.

Selvom pejsen er billig, har den adskillige fortrin. 

Vi ville dog lyve, hvis vi hævdede, at den evner at konkurrere med de tre foregående. 

Både hvad angår kvalitet, funktionalitet og æstetik må den her se sig slået.

Form som en lanterne

Biopejsen har form som en lanterne. Det betyder blandt andet, at flammen i den er omgivet af fire glassider. Det hylder vi, da det giver enhver i nærheden af pejsen mulighed for at nyde dens smukke ild.

Pejsen er, grundet dens form, yderst mobil. Den vejer ikke alverden, og det er derfor uproblematisk at flytte den fra rum til rum. Den er ikke ekstremt hårdfør, så hvis man benytter den udendørs, skal man huske at tage den med ind igen, når man selv rykker indendørs.

Lidt praktiske oplysninger

Hvis du har forelsket dig i denne model, er du stensikkert nysgerrig på dens mål og deslige. Herunder følger et lidt tørt og kedeligt oversigtsstykke, der til gengæld er ganske informativt.

 • Mål: H: 31 x B: 21,5 x D: 14,5 cm
 • Kapacitet: 0,3 liter
 • Vægt: 2 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: Op til 1 time
 • Varmeeffekt pr. time: 0,55 kW’

Smuk stående biopejs, som kendt designer står bag

planikagustav - Udendørs biopejs - Oversigt over udendørs biopejse
Forhandler Totalpris Læs mere
5.499,00 DKK Besøg butikken

Vores erfaringer er, at enten elsker eller hader folk denne pejs, og det skyldes udelukkende designet. 

Når man kigger på dens funktionalitet, så er der nemlig ikke meget at hade eller protestere over. 

Funktionaliteten er altså helt i top, så hvorvidt man er til denne pejs, afhænger af, hvorvidt man er til dens ydre udtryk.

Dens udtryk er bestemt også specielt. Den har virkelig kant og minder ikke om nogen anden biopejs. 

Den er designet af artisten Gustav Klimt og bærer nævnet Planika Gustav Commerce.

Som du kan se på billedet, er der en masse firkanter i forskellige størrelser og former i toppen af biopejsen. 

Disse bidrager til et helt særligt udtryk, når pejsen tændes, og flammerne lyser de mørke omgivelser op.

Passer bedst ind i moderne, stilbevidste hjem

Designet er specielt og på ingen måde klassisk. Derfor passer pejsen langt bedst ind i hjem, der er moderne og trendy.

Biopejsen kan både stå udenfor og indenfor. Det styrer man faktisk helt selv. Dens rå, rustagtige udtryk bevarer den uden problemer, selvom den skulle blive udsat for ustadigt vejr.

Den nyeste sikkerhedsteknologi er implementeret i biopejsen, hvilket betyder, at der ikke er nogen risiko for brændstofudslip eller lækager på nogen måder.

Lidt praktiske oplysninger

Hvis du har forelsket dig i denne model, er du stensikkert nysgerrig på dens mål og deslige. Herunder følger et lidt tørt og kedeligt oversigtsstykke, der til gengæld er ganske informativt.

 • Mål: H: 98,15 x Ø: 34,35 cm
 • Kapacitet: 3 liter
 • Vægt: 16 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: Op til 6,5 time
 • Varmeeffekt pr. time: 2,5 kW

Se flere udendørs biopejse

Det er ikke sikkert, at de ovenstående biopejse falder i din smag. Hvis ingen af dem var lige dig, betyder det dog ikke, at du aldrig nogensinde finder en perfekt udendørs biopejs.

Husk på, at vi kun har vist dig en flig af det samlede marked, og at der derfor er et utal af pejse, du endnu ikke har set. 

Hvornår kan en biopejs bruges udenfor?

Alle biopejsene på listen her egner sig til at blive brugt udenfor!

Som udgangspunkt kan alle biopejse benyttes udendørs. Der er dog et par ting som kan spille ind i forhold til, hvor velegnet pejsen er til formålet. 

Selvom alle biopejse kan bruges udenfor, er det ikke alle der kan tåle at stå ude i al slags vind og vejr. Materialet som biopejsen er lavet af, er derfor afgørende, hvis ikke den skal gå i stykker når det regner, blæser, sneer eller lignende. 

Hvis biopejsen ikke er skabt til bruge udendørs, bør du som minimum sørge for at dække den til, når du forlader den. Kan det lade sig gøre, så er det også en fordel at stille den ind i et skur, garagen eller måske bryggerset, så der er tørt og læ fra det værste vejr. 

Det er desuden også vigtigt, at du overvejer om biopejsen er sikker at bruge udenfor. Hvis den ikke er skabt til formålet, er den måske ikke stabil nok til at modstå pludselige vindstød, som risikerer at vælte den omkuld. 

Hvis du er i tvivl om hvorvidt biopejsen kan tåle at blive brugt udendørs, så tjek med producenten. Fremgår det ikke af manualen, så kan du overveje at kontakte forhandler eller producent direkte. Du kan også sende os en besked – så skal vi nok finde ud af det for dig! 

Scroll til toppen