Gaspejs COVER - guide til gaspejs
Produktguides

Gaspejs – se vores bud på de bedste

En gaspejs kan være et fornuftigt alternativ til dig, som enten ikke har mulighed for eller lyst til at få en traditionel brændeovn ind i dit hjem. En gaspejs er nem at bruge, flot at se på og se kræver den minimalt med rengøring. 

Det første du vil bemærke når du begynder at undersøge markedet for gaspejse er måske, at prisniveauet er højere end på biopejse og almindelige brændeovne. Til gengæld for du flotte designs, nem vedligeholdelse og enkelt styring. Du bør derfor gøre op med dig selv på forhånd, om det er ting du vægter højt. I så fald er en gaspejs et rigtig godt valg. 

Mange vælger at tilkøbe dekoration til gaspejsen i form af kunstigt træ og gløder, hvilket giver illusionen af et rigtigt bål. Dette er valgfrit, men giver ofte lidt ekstra hygge. 

Fordelen ved en gaspejs er desuden, at den udover varme, ikke påvirker indeklimaet i dit hjem og så nævner vi det lige igen: rengøringen er barnemad – hvilket er årsagen til at mange vælger denne løsning, når de vil have levende ild ind i hjemme. 

Husk at din nye gaspejs skal installeres af en autoriseret VVS-installatør.

Vores bud på de bedste gaspejse på markedet – til inde og ude

Er det en smule forvirrende at skulle vælge den rigtige gaspejs til dit hjem, så lad os hjælpe dig godt i gang med vores liste af anbefalede gaspejse. 

Buddene tager afsæt i produktanmeldelser, tests, som er udført af andre, samt vores vurdering og bedømmelse af de forskellige pejses æstetik og funktionalitet.

Der vil undervejs i artiklen forekomme affiliate-links. De betyder ingenting for dig, men for os betyder det alt. Vi tjener nemlig en lille procentdel hvis du beslutter dig for at købe. 

Planika Valentino gaspejs – Indendørs gaspejs til indbygning

Planika Valentino gaspejs - guide til gaspejsValentino gaspejsen fra Planika er et populært valg – og det forstår man godt. 

Du får nemlig en stabil og velfungerende gaspejs, som udover at virke som den skal, også er pæn at se på – selv når flammerne ikke danser i pejsen, er den et kig værd. 

Den gennemgående sorte farve gør, at de flotte orange flammer står særligt flot frem på grund af kontrasten mellem ilden og det sorte stål. 

Masser af ekstra funktioner

Flammerne i gaspejsensen kan tilpasses dit behov med 15 forskellige niveauer. Hvis du ønsker det, kan du desuden styre pejsen ved hjælp af den medfølgende fjernbetjening eller en app på din smartphone. Har du sat din bolig op som et Smart Home, kan pejsen også kobles på her. 

Derudover er der både CO2- og gassensor, avanceret termostat og børnesikring. 

Gør din gaspejs endnu flottere med dekorationer

Rigtigt mange købere af gaspejs vælger også at tilkøbe dekoration i form af keramisk træ eller keramiske sten. 

Det er dog ikke nødvendigt for at bruge gaspejsen, men mange synes det giver noget ekstra hygge og får pejsen til at tage sig endnu bedre ud, hvis den bliver udsmykket så det ligner at der bliver afbrændt rigtigt brænde. 

Skal den have 1, 2 eller 3 sider med glas?Valentino gaspejs, åben i siden, monteret - guide til gaspejs

Valentino gaspejsen fås i tre varianter, med henholdsvis 1, 2 eller 3 sider med glas. 

Hvorfor så vælge den ene frem for den anden, tænker du måske? Det afhænger af hvor du vil bruge gaspejsen. På billedet ser du en Valentino gaspejs som er åben i højre side. 

Du kan også vælge en pejs der er åben i venstre side, begge sider eller kun i fronten.

Praktiske oplysninger

  • Mål: H: 86-101,5 x B: 119,2 x D: 43 cm.
  • Materiale: Stål og glas
  • Gastype: Naturgas eller flaskeglas

Planika Monroe gaspejs – Indendørs gaspejs til indbygning

Planika Monroe - Gaspejs guide

At der dukker endnu en gaspejs fra Planika op på vores liste er bestemt ikke et tilfælde – det anerkendte mærke af pejse er nemlig lig med flotte produkter af høj kvalitet. 

Denne model er lidt smallere end Valentino, men leverer ellers det samme. Designet er også mere eller mindre identisk, dog med den undtagelse at Monroe er kvadratisk og Valentina er rektangulær.

På ét punkt adskiller denne sig dog fra førnævnte:

Mulighed for tilkøb

Tilkøb er ikke nødvendigvis noget der gør købere vilde i varmen, og du behøver da heller ikke spendere yderligere end prisen på pejsen hvis du ikke ønsker det. Grundproduktet er nemlig helt igennem habilt. 

Har du lyst kan du købe sort keramisk bagplade og/eller murstenspanel til gaspejsen. 

Skal pejsen kobles til WiFi ved hjælp af din smartphone, så skal det også tilkøbes. Vi undrer os lidt over, hvorfor det ikke er standard i Monroe ligesom det er i Valentino. Funktionen er kun relevant for dig der vil have koblet pejsen til Smart Home.   

Monroe gaspejs monteret - gaspejs guideVælg den model der passer til dig hjem

Udover at tage stilling til eventuelle tilkøb, er det også vigtigt du beslutter om pejsen skal have glas i højre, venstre eller begge sider. Glas i front er naturligvis en selvfølge. 

Praktiske oplysniger

  • Mål: H:100,3 x B: 92,4 x D: 52 cm.
  • Materiale: Stål og glas
  • Gastype: Naturgas eller flaskegas

Deluxe Patio – Udendørs gaspejs til flaskegasDeluxe Patio gaspejs, udendørs - Guide til gaspejs

Skal din gaspejs bruges udenfor er Deluxe Patio et godt bud. Den er nemlig yderst effektiv når det kommer til at varme omgivelserne op, og så er designet en fryd for øjnene. 

Gaspejsen fås i sort eller hvid og i en fjernstyret udgave.

Mere varme end en almindelig brændeovn

Det er ikke uden grund, at mange vælger en gaspejs til brug udenfor – den leverer nemlig varme som intet andet. Faktisk varmer en gaspejs mere end en traditionel brændeovn, så selv de køligste aftener kan tilbringes udendørs ved de varme flammer. 

Sikker i brug

Der er frit udsyn til de smukke flammer bag glasset som forhindrer direkte kontakt med ilden. Udover at du ikke risikerer at sætte ild til noget på grund af glasset, så er du også sikret i tilfælde af at pejsen skulle vælte. Den er nemlig udstyret med en særlig ventil som lukker for gassen hvis uheldet er ude.Deluxe Patio udendørs gaspejs monteret - guide til gaspejs 

Nem at bruge

Den anbefalede gaspejs til udenfor er yderst nem at bruge. Tilslut gasflaske, og så er du faktisk i gang – ingen behov for strøm. 

Pejsen er også dejligt fleksibel i brug, for du kan nemlig flytte let rundt på den efter behov, takket være hjulene som er monteret i bunden.

Og så er den, ligesom alle andre gaspejse, nem at rengøre. Gas sviner nemlig ikke som almindelige bålsteder eller brændeovne. Du skal hverken bøvle med lugt, sod eller røg hvis du vælger en gaspejs. 

Praktiske oplysninger

  • Mål: H:127,6 x B: 39,8 x D: 39,4 cm.
  • Materiale: Stål og glas
  • Gastype: Flaskegas

Hvad koster en gaspejs?

Typisk vil en gaspejs koste i omegnen af 10.000-40.000 kroner. 

Der kan være stort udsving i prisen på en gaspejs, men du vil formentlig opleve, at det er en af de dyrere løsninger. Dyrere end eksempelvis brændeovne og biopejse. 

Til gengæld får du også en mere fleksibel og pålidelig løsning, som er let at komme i gang med og som kræver minimalt med vedligehold. En gaspejs leverer også rigtig meget varme, og kan godt fungere som eneste varmekilde i mindre boliger. 

Gaspejs udendørs eller indendørs

Uanset om du vil have hjemlig hygge med smukke flammer i dagligstuen, eller åben ild at varme dig ved udenfor, så er en gaspejs en god idé. 

Indendørs kan gaspejsen indbygges i væggen og dermed blive en integreret del af rummet – som en pejs, men uden ulemperne ved rengøring, røg og sod. 

Udenfor er gaspejsen ideel hvis du vil have noget flot at kigge på eller et sted at få varmen. Flere gaspejse er faktisk så effektive, at de udsender mere varme en almindelige brændeovne, hvorfor de er ideelle at bruge på terrassen eller i haven i de kolde perioder hvor du stadig gerne vil udenfor. 

Gaspejs til flaskegas eller direkte fra gasrør?

Skal du vælge den ene eller den anden? – Det er et godt spørgsmål og afhænger faktisk primært af, om du vil bruge den ude eller inde. 

Indenfor kan det være en stor fordel at forbinde gaspejsen direkte til boligens forsyning af gas. På den måde slipper du for at slæbe gasflasker med ind i huset og du kan til enhver tid tænde for pejsen uden at risikere den er løbet tør. Indenfor kommer du formentlig heller ikke til at flytte rundt på pejsen og derfor giver fint mening at have en fast kilde til gas.

Skal du derimod bruge gaspejsen udenfor er det en fordel at den får gas fra flaske. Mange vil nemlig gerne have fleksibilitet når den skal bruges udenfor, og med en pejs med gasflaske kan du let flytte rundt efter behov. 

Gaspejs – se vores bud på de bedste
4.8 (96.6%) 47 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *