Biobrænder guide cover
Produktguides

Biobrænder – Se de 4 bedste her

Med en biobrænder kan du få levende ild i din bolig, uden at skulle bøvle med skorsten. Få alle fordelene ved en almindelig brændeovn, men uden alle ulemperne som røg, aske, svineri og miljøforurening. Vi præsenterer dig for vores bud de bedste biobrændere.

En biobrænder, eller biopejs som de også kaldes, er en pejs som bruger bioethanol som brændsel. Bioethanol har den fordel, at der ved afbrænding kun opstår varme, vanddamp og lidt kulilte. 

En biobrænder er derfor et mere miljøvenligt alternativ til den klassiske brændeovn, hvis afbrænding af træ og lignende, belaster klimaet.  

Vores bud på de 4 bedste biobrændere

I det følgende vil vi præsentere dig for vores bud på de 4 bedste biobrændere. Listen tager udgangspunkt i brugeranmeldelser og tests, samt biobrænderens æstetik. 

Der vil undervejs i artiklen forekomme affiliate-links. De betyder ingenting for dig, men for os betyder de alt. Vi tjener nemlig en lille procentdel, hvis du beslutter dig for at købe et af de produkter, vi anbefaler. 

Nevada – Flot og populær biobrænder til væggen

Nevada væghængt biopejs - guide til biobrænder
Forhandler Totalpris Læs mere
1.999,00 DKK Læs mere

Grundet sit flotte ydre, velfungerende design og et par optrædender på tv, er denne biobrænder fra Nevada gået hen og blevet en bestseller. 

Vi forstår det godt, for udseendet på biopejsen er simpelt men stilfuldt og vil med garanti falde i langt de flestes smag. Du får en god brændetid, og kan uden bekymringer have pejsen stående tændt, fordi det store og tykke sikkerhedsglas i fronten, sørger for at ilden ikke stikker af. 

Derudover taler det bestemt til pejsens fordel, at prisen er i den lave ende i forhold til andre lignende biobrændere. 

Kendt fra tv

Hvis du synes denne biobrænder ser bekendt ud, så er det muligvis fordi du har set den i TV3-programmet ‘Familien fra Bryggen’ hvor den kan ses i baggrunden i flere afsnit. Geggo og Cengiz har nemlig – ligesom rigtigt mange andre danskere – også forelsket sig i den flotte og stilfulde biobrænder. 

Godt udsyn til ilden

Det vigtigste ved en biobrænder er naturligvis, at du kan se og nyde de flotte flammer. Derfor er det et kæmpe plus, at der takket være det store glas i fronten, er frit udsyn til de smukke flammer. 

Den sorte baggrund fungerer som eminent kontrast til den orange ild, hvorfor flammerne vil stå ekstra skarpt og flot frem. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: H: 40 x B: 60 x D: 21 cm
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Vægt: 14,5 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: Op til 4 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 2,17 kW

Umbria – Væghængt biobrænder i moderne og tidsløst design

Umbria biobrænder
Forhandler Totalpris Læs mere
9.795,00 DKK Læs mere
9.995,00 DKK Læs mere

Vi gjorde et stort nummer ud af at fremhæve, at ovenstående biobrænder var populær hos danskerne – det samme er tilfældet for Umbria. 

Den væghængte biobrænder har et minimalistisk og moderne udseende og er ligeså meget et møbel til pynt i hjemmet, som det er en pejs man kan lune sig ved.

Bliver du også fristet til at sætte dig til rette med en god bog foran den hyggelige biobrænder? Eller hvad med bare at nyde noget varmt at drikke imens du kigger på de smukke flammer der danser foran dig? 

Fokus på flammerne

Selvom det er meningen, at der skal lægges mærke til designet på pejsen, så er det naturligvis flammerne som er hovedattraktionen. 

Derfor får du en helt mørk baggrund i biopejsen, som får de flotte orange flammer til at træde særligt flot og tydeligt frem. Kontrasten mellem den mørke sorte farve i baggrunden og de rød-orange flammer i forgrunden, giver et særligt flot udtryk. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: H: 65 x B: 74 x D: 34 cm.
 • Kapacitet: 2 liter
 • Vægt: 21 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: op til 4 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 3 kW

Nice Round – Smuk biobrænder til gulv

Nice Round - biobrænder
Forhandler Totalpris Læs mere
9.875,00 DKK Læs mere

Nice Round er en biobrænder som, modsat de ovenstående, ikke skal hænges op på væggen, hvilket gør den endnu lettere at bruge, fordi der ikke kræves nogen form for montering. 

Biobrænderen er særligt populær på grund af de mange indretningsmuligheder den bringer. 

Udover at den let kan rykkes rundt i boligen, så kan den også sagtens tåle at blive bruge udendørs, så du har noget at varme dig ved i de kolde perioder. 

Brug den ude eller inde

Egentlig er biobrænderen skabt til at blive brugt udenfor, men rigtigt mange vælger faktisk at bruge den inde, hvis de da ikke bruger den både ude og inde efter behov og humør. 

Det er i øvrigt særligt derfor, at Nice Round er populær; du kan bruge den mere eller mindre hvorend du kan finde på, og du får derfor en fleksibilitet som en væghængt og stationær biobrænder aldrig vil kunne matche.

Praktiske oplysninger

 • Mål: H: 93,5 x Ø: 39,5 cm
 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Vægt: 13 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: op til 6 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 1,8 kW

Cocoon Terra – Unik biobrænder på ben

Cocoon Terra - biobrænder
Forhandler Totalpris Læs mere
17.530,00 DKK Læs mere

Bag Cocoon står den kendte designer Federico Otero, som i den grad har ramt plet med denne smukke og funktionelle biobrænder. 

Cocoon står på tre ben på gulvet, hvorfor den er let at rykke rundt når der skal ske noget nyt med indretningen derhjemme. 

Det betyder også, at du kan bære den med ud på terrassen eller altanen og nyde den udenfor. Husk dog, at den ikke kan tale at stå ude i al slags vind og vejr – så tag den med dig ind, når du er færdig med at sidde udenfor. 

Kendt fra Go’ Morgen Danmark

Ser Cocoon bekendt ud? – Så er det måske fordi du har set den på TV2 i Go’ Morgen Danmark, hvor studiet er blevet gjort særligt hyggeligt med en Cocoon biobrænder. 

I studiet har de dog valgt den lofthængte udgave – den kan du finde her

Praktiske oplysninger

 • Mål: Ø: 60 x H: 38 cm.
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Vægt: 20 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: 6 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 3,6 kW

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *