Væghængte biopejse guide cover
Produktguides

Væghængt biopejs – Hvilken skal jeg vælge?

Der findes et stort udvalg af væghængte biopejse, og feltet kan derfor virke en kende uoverskueligt. I denne artikel finder du en letforståelig oversigt over de 7 lækreste væghængte biopejse på markedet. Listen er kreeret med afsæt i produktanmeldelser, tests, som er udført af andre, samt vores vurdering og bedømmelse af de forskellige biopejses æstetik og funktionalitet.

En væghængt biopejs foretrækkes af ekstremt mange. Dette skyldes, at en sådan biopejs er vildt praktisk og fleksibel, da den ikke optager særligt meget plads. Derudover er sådanne pejse ekstremt smukke og stemningsgivende.

I denne artikel finder du vores bud på de 7 lækreste væghængte biopejse, der findes lige nu. Vi har forsøgt at sammenstrikke en varieret liste, så der er noget for enhver smag. Det betyder derfor, at listen byder på modeller, der varierer en hel del, både hvad angår æstetik og pris.

Vores bud på de 7 lækreste væghængte biopejse

Herunder følger oversigten over de 7 lækreste biopejse. Listen er i vilkårlig rækkefølge, og den tager, som nævnt, udgangspunkt i produktanmeldelser, tests, som er udført af andre, samt vores subjektive vurderinger af de æstetiske og funktionelle forhold.

Der vil i løbet af gennemgangen være en række affiliate-links, hvilket betyder, at vi modtager kommission, sæt du handler hos en af vores foreslåede forhandlere.

Vi garanterer dog, at vores lyst til at være hjælpsomme altid overskygger kommercielle hensigter, hvorfor du kan stole på ethvert ord i vores gennemgang af de forskellige pejse. Når der er grund til at være kritisk over for en given model, er vi det bestemt også.

Nevada biopejs til væg – Smuk og prisvenlig biopejs

Nevada væghængt biopejs - guide til biobrænderDette er uden tvivl en af de mest populære væghængte biopejse, der findes, hvilket skyldes, at biopejsen har adskillige fortrin, blandt andet at den appellerer bredt, hvad angår æstetik. 

Medmindre man lige har spist en sukkermad med en kraftig bismag af urin, vil man sandsynligvis være helt tosset med pejsens look. Designet er nemlig dejligt stilrent. Farverne er simple og klassiske og passer ind i langt de fleste hjem.

Et andet fortrin er prisen, som er i den lave ende. Det er derfor en pejs, som langt de fleste har råd til.

Godt udsyn til den stemningsskabende ild

Der er bare noget utroligt stemningsskabende ved levende ild. Det bringer hygge og en dejlig atmosfære.

Derfor synes vi også, at det er meget vigtigt, at ilden i en biopejs er yderst synlig, og det må man sige, at ilden er i denne model, hvor det store, brede sikkerhedsglas gør, at man kan se både toppen og bunden af enhver flamme.

Biopejsens baggrund er i sort, hvilket fremhæver flammerne og sikrer en naturlig, smuk dybde.

Lidt praktiske oplysninger

Hvis du har forelsket dig i denne model, er du stensikkert nysgerrig på dens mål og deslige. Herunder følger et lidt tørt og kedeligt oversigtsstykke, der til gengæld er ganske informativt.

 • Mål: H: 40 x B: 60 x D: 21 cm
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Vægt: 14,5 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: Op til 4 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 2,17 kW

Vellum biopejs fra Cocoon fires i poleret stål – noget af det ypperste inden for væghængte biopejse

cocoon_reustfrit_staal_vaeg_biopejs - Oversigt over væghængte biopejseDenne væghængte biopejs er noget ud over det sædvanlige på alle tænkelige områder, hvilket dog også kan mærkes på prisen. Så medmindre du er virkelig investeringsvillig og godt ved muffen, så er denne biopejs næppe noget for dig.

Er du derimod ganske velhavende og ude efter det bedste af det bedste, er dig og denne biopejs det, som man på Tinder ville kalde et super-match.

Biopejsen har et design, der vækker et lille misundelsesfyldt had hos enhver designer, der ikke står bag vidunderet. 

Når de ser denne smukke pejs, tænker de uden tvivl: ”Hvorfor dælen er det ikke mig, der har denne biopejs på mit CV?!”

Federica Otero står bag

Manden bag designet hedder Federica Otero. Han er italiener og en sand auteur inden for biopejse. Han har flere af de smukkeste biopejse, der nogensinde er lavet, på CV’et. Enhver biopejs, han står bag, er særegen og speciel, men samtidigt meget bredt appellerende.

At skabe noget, der får kollegerne til at dåne i misundelse, og som samtidig får den brede befolkning til at savle begærligt, må siges at være lidt af en kunst. Men ikke desto mindre er det, hvad Otero formår gang på gang, når han designer biopejse.   

Lidt praktiske oplysninger

Hvis du har forelsket dig i denne model, er du stensikkert nysgerrig på dens mål og deslige. Herunder følger et lidt tørt og kedeligt oversigtsstykke, der til gengæld er ganske informativt.

 • Mål: Ø: 60 x H: 40 cm
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Vægt: 27 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: Op til 6 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 3,6 kW

New York Plaza – Lækker biopejs i dansk design

New York Plaza - væghængt biopejsDen danske producent Decoflame har haft masser af succes med deres New York-serie af biopejse, hvor der er fokus på design og ydelse. 

Den mellemstore størrelse gør, at biopejsen egner sig særdeles godt til medium og store rum – køkkenet, stuen eller soveværelset vil således være oplagte steder til pejsen.

Vi har valgt at anbefale denne model, som er den mellemste i serien. Passer størrelsen dig ikke, så kan du altså finde den i både en større og mindre udgave. 

Patenteret manuel brænder

Brænderen i biopejsen er ikke bare effektiv – den giver dig også mulighed for trinløs justeringen af styrken på flammen. 

Du vælger selv hvor store og kraftige flammer du ønsker, og kan let regulere det ved hjælp af den særlige brænder som pejsen er udstyret med. 

Flere farver og overflader

Biopejsen skal ikke bare falde i din smag, den skal også passe ind i det rum hvor den er tiltænkt at stå. Derfor er det en fordel at du med pejsen her, selv kan vælge hvilken farve eller hvilket materiale du foretrækker. 

Du kan således vælge mellem: sort, hvid, børstet, rustfrit eller poleret stål, messing eller kobber. 

Praktiske oplysninger

 • Kapacitet: 3 liter
 • Vægt: 19,6 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: op til 8 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 2,7 – 5,4 kW

Ruby Fires Nova – smuk biopejs med et bastant, råt look

Væghængt biopejs i gråt beton - oversigt over væghængte biopejseDenne biopejs har et betonlignende udseende, der giver den et ret bastant og råt look. Kombinationen af det rå og kolde betonagtige materiale og de levende flammer er i vores øjne helt spot on. 

Flammerne fremtræder så meget mere levende og varme grundet netop denne kontrast, og det er altså godt tænkt af designeren bag.

Pejsen er udført i stål og komposit, hvilket bidrager til at gøre den let samt yderst holdbar. Ildstedets baggrund er sort, og det gør, at flammerne fremstår ekstra tydelige og dybe.

Nem at montere

Biopejsen er yderst nem at montere, og den kan monteres på stort set enhver vægtype. Med til biopejsen følger et monteringsbeslag og en varmebestandig bagplade af pejsen.

Hvis du ikke faldt i søvn i løbet af forrige sætning, som vel nok er en af de kedeligste på vores side overhovedet, så kan vi nu fortælle dig, at det fede ved, at bagpladen er varmebestandig, er, at væggen, som biopejsen monteres på, dermed udsættes for minimal varme.

Det er blandt andet derfor, at denne biopejs kan monteres på stort set enhver overflade. Den skader nemlig ikke overflader, som ikke bryder sig om høje temperaturer.

Når man monterer denne biopejs, skal man være særligt opmærksom på at følge de anviste sikkerhedsafstande, da man ellers risikerer, at biopejsen bliver lidt større end tiltænkt, når dens flammer får fat i gardiner og lignende.

Lidt praktiske oplysninger

Hvis du har forelsket dig i denne model, er du stensikkert nysgerrig på dens mål og deslige. Herunder følger et lidt tørt og kedeligt oversigtsstykke, der til gengæld er ganske informativt.

 • Mål: H: 62 x B: 60 x D: 30 cm
 • Kapacitet: 1 liter
 • Vægt: 16 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: Op til 4 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 2 kW

Umbria biopejs – Populær biopejs på det danske marked

Umbria biopejs - væghængte biopejse

Der er nok ikke mange danskere, som er uenige i, at der er lidt for mange kolde måneder på vores breddegrader.

Når kulden gør sit indtog, og vi gemmer os indendøre, så gør vi det i stor stil foran an Umbria biopejs, som er en af de absolut mest populære biopejse herhjemme. 

Skal der også hænge en Umbria på væggen hjemme hos dig, så læs videre og bliv klogere på danskernes favorit.

Mere end en pejs

Det er kendetegnende for de fleste biopejse på vores liste, at der ikke bare er tale om en varmekilde man kan samle sig om – der er i mindst ligeså høj grad tale om et møbel som pynter i hjemmet, selv når der ikke er tændt op i den. 

Umbria har tydeligvis fået en kærlig hånd på tegnebrættet, for der er kælet for det visuelle udtryk. 

Fokus på flammerne

Selvom det er meningen, at der skal lægges mærke til designet på pejsen, så er det naturligvis flammerne som er hovedattraktionen. 

Derfor får du en helt mørk baggrund i biopejsen, som får de flotte orange flammer til at træde særligt flot og tydeligt frem. Kontrasten mellem den mørke sorte farve i baggrunden og de rød-orange flammer i forgrunden, giver et særligt flot udtryk. 

Praktiske oplysninger

 • Mål: H: 65 x B: 74 x D: 34 cm.
 • Kapacitet: 2 liter
 • Vægt: 21 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: op til 4 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 3 kW

Charlie biopejs til væg – ekstremt smuk biopejs med bred ramme

Planen var egentlig, at vi ville forsøge at give en stort set objektiv og informativ gennemgang af de 5 udvalgte pejse, men så stødte vi på denne her biopejs… 

Og det er altså svært at være objektiv, når man bliver blæst væk, som vi blev. Denne pejs er lige os!

Vi synes klart, at pejsen er noget af dette ypperste, hvad angår æstetik. Dens smukke, blanke ramme, der på fornemmeste vis indrammer den levende flamme, er lige vores smag, og vi bliver decideret bløde i knæene, når vi betragter pejsen.

Pejsen fås i flere forskellige farver

Hvis du er lige så forelsket i denne biopejs, som vi er, kan vi glæde dig med, at du kan vælge lige den farve, du har lyst til.

Dermed er det meget sandsynligt, at du vil kunne finde en model, der passer perfekt ind i pejsens tiltænkte omgivelser.

Flot dybde

Bagpladen i denne biopejs er sort – ligesom i et par af de andre, vi har anbefalet. Nu har du efterhånden læst så meget om biopejse, at du ved, hvorfor en sort baggrund er fordelagtig og at foretrække.

Vi kender dog vores brugere og ved, at nogle enkelte blot klatlæser. Hvis du er en dem, og du derfor endnu ikke har læst om fordelene ved en sort baggrund, kan vi fortælle, at en sort baggrund bidrager til at skabe dybde og sikrer, at flammerne får et kraftigere udtryk.

Yderst let at rengøre

Biopejse sviner generelt set ikke ret meget, og det gør sig også gældende for denne model. Du skal derfor ikke forvente noget nævneværdige besvær med rengøringsdelen. Det lyder sgu da dejligt, gør det ikke?

Lidt praktiske oplysninger

Hvis du har forelsket dig i denne model, er du stensikkert nysgerrig på dens mål og deslige. Herunder følger et lidt tørt og kedeligt oversigtsstykke, der til gengæld er ganske informativt.

 • Mål: H: 51 x B: 88 x D: 21,5 cm
 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Vægt: 19,8 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: 3-4 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 1,7 kW

Yderst billig biopejs – billig behøver ikke at betyde dårlig

Billig væghængt biopejs - Oversigt over væghængte biopejseDenne model er en af de billigste væghængte biopejse, der findes. 

Men selvom prisen er lav, har biopejsen faktisk adskillige fortrin.

Den er for eksempel ganske smuk med dens bløde kurver i rustfrit stål.

Derudover er den yderst let at montere og benytte. Selvom man er født med ti tommerfingre, er den intet problem at sætte op.

Passer ind i de fleste omgivelser

Denne model har på mange måde et ganske klassisk look, hvilket medvirker til, at den passer ind i de fleste hjem, både de helt moderne og mere gammeldags hjem. Vi vil faktisk gå så vidt som at kalde dens design for tidløst.

En god begyndermodel

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt en biopejs er noget for en, er denne biopejs en rigtig fin begyndermodel.

Investerer man i denne biopejs, vil man hurtigt opklare, hvorvidt man overhovedet får brugt et sådant aggregat. Hvis det viser sig, at man flittigt bruger pejsen, giver det sikkert mening på et tidspunkt at investere i en dyrere og bedre biopejs, der kan lidt mere.

For vi vil ikke lyve over for dig. Der er en række vækstpunkter ved denne biopejs, som godt kan komme til at irritere dig, for eksempel dens relativt lave brændetid.

Det kan også sagtens være, at det viser sig, at du ikke rigtig får benyttet dig af den biopejs, du investerer i. I så fald vil du være yderst taknemmelig for, at du ikke valgte at købe en af de dyreste modeller på markedet, og det er derfor, vi anser denne model som en fantastisk begyndermodel.

Lidt praktiske oplysninger

Hvis du har forelsket dig i denne model, er du stensikkert nysgerrig på dens mål og deslige. Herunder følger et lidt tørt og kedeligt oversigtsstykke, der til gengæld er ganske informativt.

 • Mål: H: 45 x B: 60 x D: 13,4 cm
 • Kapacitet: 0,7 liter
 • Vægt: 9 kg
 • Brændetid pr. opfyldning: 1-2 timer
 • Varmeeffekt pr. time: 1,14 kW
Væghængt biopejs – Hvilken skal jeg vælge?
4.9 (97.78%) 45 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *