3 gode grunde til at vælge en biopejs

Lige siden vi fandt ud af at slå to sten sammen for at skabe ild, har vi mennesker været draget af varmen og hyggen fra flammer. Det tog dog yderligere adskillige år, inden vi for alvor beherskede ilden og brugte den til blandt andet madlavning. Selv i dag hvor der findes rigeligt med alternativer, insisterer vi fortsat på at tænde op i et lejrbål i ny og næ for at riste skumfiduser eller tilberede snobrød.

Er det ikke lejrbålet, vi hygger os omkring, er det stearinlys i vindueskarmen eller brændeovnen i dagligstuen, som spreder hygge og varme i især de kolde og mørke måneder af året.

Du kan uden større problemer eller omkostninger få levende ild ind i dit hjem, hvis du vælger at investere i en biopejs. I denne artikel vil vi præsentere dig for 3 gode grunde til at finde tegnebogen frem og bestille din nye biopejs i dag!

Biopejse er miljøvenlige

For mange, som gerne vil have levende ild ind i hjemmet, står valget mellem en biopejs eller en traditionel brændeovn. Valget er dog ikke nødvendigvis svært, hvis man går en smule op i klimaet.

Når der tændes op i brændeovnen, er det brænde i form af træ, som afbrændes. Det giver masser af varme og hyggelige flammer, men det resulterer desværre også i forurening, da der udledes betydelige mængder CO2.

Samme problematik oplever du ikke, hvis du i stedet vælger en biopejs. I en biopejs afbrænder man bioethanol, som hverken ryger eller soder. Det betyder, at du slipper for rengøring og at planeten ikke belastes unødigt af røg fra skorstenen.

Hvis du er typen, som sætter pris på at pakke dine fiskestænger i bagagerummet på bilen og drage afsted på fisketur, er du nødt til at vælge den miljøvenlige løsning, hvis du fortsat vil kunne tilbringe din fritid med fiskeri.

De er flotte

Brændeovne kan sagtens være pæne, men af praktiske årsager har designerne af disse ikke helt den samme kunstneriske frihed, hvorfor de ofte kommer til at ligne hinanden. I mange tilfælde er brændeovne også, i vores øjne i hvert fald, kedelige at se på.

Når der skal designes en biopejs er der dog masser af plads til at tænke kreativt og anerledes i udformningen, hvorfor man i nogle tilfælde ender ud med et færdigt design, som næsten kan betragtes som et lille kunstværk.

Det er hyggeligt

Hvis du overvejer at investere i en biopejs, er det sikkert fordi, du gerne vil have lidt varme og hygge ind i din dagligstue.

Vi forstår dig godt. Der er noget dragende og nærmest terapeutisk ved at sidde og stirre ind i flammerne, som danser rundt i biopejsen. Vælger du at købe en pejs, vil du med stor sandsynlighed hurtigt erfare, at den kommer til at fungere som samlingspunkt for familien, venner og eventuelle gæster.

Scroll to Top