De bedste tips til at holde varmen

Sp - Billed

Det kan være forfærdeligt at fryse, men du behøver ikke nødvendigvis stå at ryste af kulde hver gang temperaturen falder, for med en række simple tiltag, kan du sørge for, at du kan holde dig varm i selv de koldeste perioder herhjemme. I denne artikel finder du vores bedste tips til at holde varmen. 

Danmark er et relativt koldt land i lidt for lange perioder af året, hvis du spørger os. er du samtidig også en af dem, ligesom vi er, som har meget let ved at fryse, og som konsekvent har kolde fødder og hænder, bør du læse med i denne artikel. 

Vi har nemlig besluttet, at det skal være slut med at gå og ryste af kulde i det daglige, og derfor har vi fundet frem til de bedste råd til at holde varmen. 

1. Pak dig ind i lag

Det er et klassisk råd, som du sikkert har hørt mange gange før, men der er altså også noget om snakken. Hvis du skal holde dig varm, er påklædningen essentiel, og det er især en god idé, hvis du pakker dig ind i flere lag af tøj.

Vi vil ikke gå nærmere ind i den videnskabelig forklaring på, hvorfor flere lag er godt – du skal bare vide, at det virkelig virker. 

2. Få rigeligt at spise og drikke i kulden

God nyhed til alle madglade frossenpinde; det hjælper at spise rigeligt med mad, hvis du skal holde varmen.

Hvis du betragter din krop som en pejs, kan kalorier fra mad og drikke kaldes for brænde. Hvis din krop skal kunne holde varmen, skal der kalorier til, så ilden i pejsen kan holdes i gang.

Personer med rigeligt på sidebenene vil ofte have lettere ved at holde sig varme end tynde mennesker, da førstnævnte har store depoter at tage af, når ilden for alvor skal brænde i den indre brændeovn. 

Udover at mad og drikke giver kalorier, som kroppen har brug for, så den kan holde varmen, kan temperaturen på maden eller drikken naturligvis også hjælpe. 

3. Få dig en god dyne

Hvis du fryser om natten, er det med stor sandsynlighed fordi, din dyne ikke er god nok. En god dyne bør som udgangspunkt kunne holde dig varm i de fleste almindelige temperaturer indendørs, så hvis du ligger og klaprer tænder hver nat, er det en god idé at overveje at investere i en ny.

Vi anbefaler, at du holder varmen i sengen med en tyngdedyne fra HUGGED, som ikke blot holder dig lun, men som også giver en herlig fornemmelse af tryghed. 

4. Pas ekstra godt på dine hænder og fødder

Når man fryser, vil kroppen typisk sørge for holde så meget af varmen omkring de vigtigste organer, da du simpelthen kradser af, hvis disse ikke har det godt. 

Derfor bliver de ydre dele af kroppen, som fx hænder og fædder nedprioriteret af din krops automatiske varmesystem, hvorfor det ofte er her, men for alvor mærker kulden. Det betyder også, at forfrysninger i første omgang finder steder netop her. 

Selvom der ikke er så koldt, at du risikerer deciderede forfrysninger, kan det være en god idé at holde netop hænder og fødder varme, da de typisk vil være hårdest ramt af det kolde vejr. 

Scroll to Top