Lugter en biopejs?

Vi forstår godt, hvis du er nysgerrig på, om en biopejs lugter når man bruger den – den skal jo trods alt med ind i dit hjem. Heldigvis kan vi fortælle, at eventuelle lugtgener – hvis nogen – er minimale, hvorfor det ikke skal være dét som afholder dig fra at investere i en biopejs. 

Vi vil ikke kalde afbrænding af bioethanol i en biopejs for 100% lugtfrit – men så godt som!

Bioethanol lugter som udgangspunkt ikke

Når du tænder op i en biopejs er det bioethanol du afbrænder. Bioethanol er sprit som ved afbrænding hverken udleder røg, damp eller sod når det brænder. I praksis betyder det, at der som udgangspunkt heller ikke er noget der kan lugte. 

Det er dog afgørende, at den bioethanol du benytter, er af en tilpas høj kvalitet. Vælger du en for billig løsning, kan du ende op med et ringere produkt og dermed en mindre ren afbrænding. I sådanne tilfælde kan konsekvensen være lugt, og i værste fald et usundt indeklima. 

Vi anbefaler derfor altid, at du vælger en kvalitets bioethanol fremfor de lidt billigere men ringere alternativer. 

Biopejs i et lukket rum

Du kender det måske selv – du har været i et rum, forlader det for at gå på toilettet, og idet du træder ind i lokalet igen, bliver du overvældet af en lugt af parfume, afløb, affald eller noget fjerde. Lugte som nødvendigvis også måtte have været tilstede da du befandt dig i lokalet, men som du simpelthen bare ikke bemærkede, fordi de var tilpas svage og derfor ikke sprang frem i dine næsebord. 

Samme oplevelse vil du muligvis kunne få med en biopejs som afbrænder bioethanol i et mindre og lukket rum. Ligesom noget så uskyldigt som et par stearinlys kan give udslag i snudeskaftet, kan også en biopejs afgive en lugt under de rette omstændigheder.

Næser er forskellige

Du kender helt sikkert en person som kan lugte det allerede inden du så meget som har tænkt på at slippe en vind. Personen som kan lugte sig frem til en tabt pebernød bag køleskabet, selvom han befinder sig hos naboen. En person hvis superkræft nødvendigvis må være en uovertruffen lugtesans. 

Den slags personer vil formentlig kunne lugte en biopejs. For langt de fleste af os, vi normale mennesker, vil der dog ikke være nogen lugt at spore i luften. 

Scroll to Top