Biopejs i lejlighed – kan det lade sig gøre?

Vi oplever flere og flere som henvender sig, fordi de er interesserede i en biopejs til deres lejlighed. I første omgang er de nysgerrige på, om det overhovedet giver mening, eller om det kan lade sig gøre.

Det korte svare er heldigvis: Ja!

Du kan sagtens have en biopejs i en lejlighed

Det smarte ved en biopejs sammenlignet med en almindelige brændeovn er, at afbrændingen er ren, hvorfor der ikke er behov for en skorsten. Det er langt fra alle lejligheder der har en skorsten, og derfor er det genialt med en biopejs, som gør det muligt at få de hyggelige flammer ind i boligen, uden du skal til at bruge en formue på at få bygget skorsten. 

I en biopejs afbrænder man bioethanol, hvor slutproduktet er varme, kulilte og vanddamp. Alle tre er ganske udskadelige i dit hjem – i hvert fald indenfor rimelighedernes grænser.

Der er dog hverken farlige partikler, dampe, sod eller røg at bekymre sig om – det ville der være med en almindelig brændeovn, hvis det ikke var for skorstenen.

Du slipper også for at bruge særligt lang tid på at gøre rent, for den rene afbrænding gør nemlig, at din biopejs ikke sviner. Der er ikke noget sod der skal vaskes af væggene og ingen aske som skal støvsuges op. Du bør dog alligevel, for syns skyld, tørre din biopejs over med en karklud i ny og næ. 

Hvilke biopejse egner sig til lejligheder?

Når vi taler om biopejse er de 4 mest udbredte af slagsen:

  • Biopejse til gulv
  • Væghængte biopejse
  • Lofthængte biopejse
  • Indbyggede biopejse

Sidstnævnte kræver at du kan bygge den ind i en væg eller mur, hvorfor du skal have komplet råderet over din lejlighed. Bor du til leje, kan du nok forvente at det går ud over dit depositum den dag du skal flytte, hvis du har lavet et ordentligt hul i væggen til en indbygget biopejs. 

Hvis du bor til leje og insisterer på at få en indbygget biopejs, så sørg i hvert fald for at forhøre dig om mulighederne hos din udlejer først. 

En gulvbiopejs, væghængt biopejs og lofthængt biopejs burde som udgangspunkt ikke være problematisk at få ind i sin bolig, uanset om man ejer selv eller bor til leje. 

Biopejsen til gulvet er den letteste at komme i gang med, og også den mest fleksible af de tre, da den blot skal samles for at være klar. 

De væghængte og lofthængte biopejse kræver lidt mere monteringsarbejde inden de er klare til brug, men det burde ikke være uoverkommeligt for nogen.

Find den rigtige biopejs til din lejlighed hos os

Konklusionen lyder altså, at du sagtens kan få en biopejs ind i dit hjem, selvom du bor i en lejlighed. 

Næste skridt bliver så at finde en biopejs du synes om og har lyst til at betale for. Der hjælper vi dig heldigvis også gerne! 

Vi har lavet udførlige guides til de forskellige typer af biopejse, og samtidig anbefalet de pejse, som vi mener er de bedste. Du finder vores guides her:

Scroll to Top