Hvad koster det at bruge en biopejs?

For at din biopejs kan levere lune flammer, er det naturligvis nødvendigt at hælde brændstof på den. Brændstoffet bioethanol, som en biopejs bruger, kan dog ved første øjekast virke en smule dyrt, hvorfor det er oplagt for mange at undersøge hvad det egentligt koster at have en biopejs stående tændt. 

Bare rolig! – det er heldigvis ikke så dyrt når man regner på det.

Dette er afgørende for, hvad en biopejs koster i brug

Der er flere faktorer som spiller ind, når man taler om, hvad det koster at have en biopejs tændt. 

Prisen på bioethanol

Jo højere pris på brændsel, des dyrere vil det være at holde biopejsen tændt – det er naturligvis ganske logisk.

Det kan derfor være en fordel at lede efter de bedste priser på bioethanol, dog uden det er på bekostning af kvaliteten! En bioethanol af dårlig kvalitet kan ikke nødvendigvis brænde ligeså længe som den af bedre kvalitet, og du risikerer at forurene dit indeklima. 

Vi har fundet bioethanol af høj kvalitet til en god pris – se det her!

Biopejsens forbrug

Jo mere bioethanol biopejsen bruger, des oftere skal du fylde den op igen.

Der kan være stor forskel på de forskellige biopejses forbrug, så hvis du er bange for at det bliver for dyrt i længden, så kan du med fordel vælge en mindre biopejs med et mindre brandkar. 

Et større brandkar vil ofte give en større flamme, som skal bruge mere bioethanol for at holdes i gang. 

Gør derfor op med dig selv, om det er vigtigt med en stor flamme som også giver mere varme, eller om det er rigeligt med en mindre flamme som afgiver mindre varme, og dermed også bruger mindre ethanol. 

Hvor længe du bruger din biopejs

Sidste punkt på listen er nok også den mest oplagte. Bruger du din biopejs 2 timer om dagen, vil den selvfølgelig koste dig mere end hvis du kun havde brugt den 30 minutter om dagen. 

Sådan regner du ud, hvad en biopejs koster at bruge

Ved hjælp af følgende regnestykke kan du selv regne dig frem til, hvad det cirka vil koste dig per time du har din biopejs tændt:

Antal liter bioethanol x pris / Brændetimer  = pris per time

Hvis vi tager udgangspunkt i en Nevada biopejs som har en brændetid på 4 timer, en kapacitet på 1,5 liter og en pris pr. liter bioethanol på 35 kr., så bliver regnestykket:

1,5 L x 35 kr / 4 = 13,13 kr. pr. time.

Sådan regner du ud, hvad en biopejs koster om året

Hvor meget det løber op i på et år, vil afhænge af dit forbrug, men lad os alligevel lave regnestykket og antage, at du bruger din biopejs i 3 timer, 2 gange om ugen. 

Regnestykket bliver så: 

Pris per time x brug om ugen x 52 (antallet af uger på et år) = pris for biopejs pr. år

Regnestykket bliver så:

13,13 x 6 x 52 = 4096,56 kr. pr. år.

Det bliver måske endnu billigere snart!

I takt med at flere får øjnene op for biopejsen og køber en til deres hjem, vil behovet for bioethanol også stige. 

Når behovet for bioethanol stiger, vil der som modsvar blive produceret mere til butikkerne, hvilket vil give stordriftsfordele, og dermed resultere i en lavere literpris. 

Man kan altså groft sagt sige, at jo flere der vælger en biopejs til boligen, jo billigere vil brændstoffet, bioethanol, blive med tiden. 

Faktisk kan man allerede nu se, at prisen på bioethanol er faldet henover de seneste år, fordi folk har opdaget hvor smart, hyggelig og smuk en biopejs kan være. 

Biopejsen er stadig en relativt ny ting, hvorfor dens popularitet og udbredelse formentlig vil stige i løbet af de næste mange år, hvilket kommer os forbrugere til gode i form af lavere priser på ethanol.

Scroll to Top