Guide: Sådan rengør du din biopejs

Vi guider dig igennem rengøringen af din biopejs. En process som både er nem, hurtig og som ikke behøver gennemgås særligt ofte. 

Mange vælger biopejsen fremfor en traditionel brændeovn, fordi det kræver minimalt med vedligeholdelse at holde den kørende. En brændeovn soder, ryger og sviner i stor stil. Alle der ejer en brændeovn kan skrive under på, at så snart du åbner lågen, så er der aske i luften og på gulvet.

Med en biopejs er rengøringen dog som udgangspunkt ikke noget du skal bekymre dig om. Betyder det så, at den aldrig skal rengøres? – Nej, du slipper desværre ikke helt. Til gengæld er det let og hurtigt klaret. I det følgende fortæller vi dig, hvordan du skal gribe opgaven an. 

Behøver jeg rengøre min biopejs?

Ja – du slipper altså ikke helt! Til gengæld kan du glæde dig over, at det er yderst sjældent det er nødvendigt. 

Selvom en biopejs ikke er i nærheden af at svine ligeså meget som en traditionel pejs, vil det stadig være en fordel at holde den ren og dermed pæn at se på løbende. Du skal hverken bøvle med aske eller sod, og kan i stedet nøjes med at rengøre mindre sorte pletter som opstår når overfladen bliver opvarmet til tilpas høje temperaturer. En våd klud burde være rigeligt til opgaven. 

Hvordan rengør man en biopejs?

Skal din biopejs stå skarpt og ligne at den er helt ny, kræver det faktisk ikke alverden af dig. Med en relativt lille indsats, kan din biopejs stå knivskarpt både udvendigt og indvendigt. 

Sådan gør du:

  1. Sørg for at holde området omkring din biopejs rent
  2. Din biopejs kan med fordel poleres med poleringsmiddel. Metallet udvendigt og indvendigt har godt af en mindre behandling i ny og næ. 
  3. Sørg for at din biopejs er ren ude såvel som indvendigt. 
  4. Brug en fugtig klud til overfladerne når du er færdig med poleringen. 

Det tager dig ikke lang tid at rengøre en biopejs, og indsatsen er i den grad givet godt ud på den lange bane. Rengøringen er nemlig med til at forlænge biopejsens levetid, samtidig med at den stadig er flot at se på. 

Når du rengør biopejsen sørger du også for, at overskydende og spildt bioethanol bliver fjernet, hvormed du mindsker risikoen for et uheld. 

Mangler du en biopejs at rengøre?

.. Så præsenterer vi dig meget gerne for de aller bedste du kan komme i nærheden af! 

Her på siden finder du nemlig oversigter over blandt andet de bedste væghængte biopejse, gulv biopejse, indbyggede biopejse og meget mere. 

Vores udvælgelse af produkter tager udgangspunkt i brugeranmeldelser og tests samt det æstetiske udtryk på de forskellige biopejse. 

Scroll to Top