Hvad er en elpejs?

Sp - Billed

I artiklen her dykker vi ned i, hvad en elpejs er. Vi kigger blandt andet på, hvilke fordele og ulemper der er forbundet med at eje en sådan type pejs.

En elpejs er – som navnet antyder – en pejs, som virker ved hjælp af strøm. Når en elpejs er tændt, viser den et flot flammespil, der forekommer at være meget realistisk, men flammerne er altså ikke ægte. 

Elpejse findes både som fritstående, væghængte samt indbyggede modeller. 

Let at tilslutte og klargøre 

En elpejs fungerer, så snart du har sat pejsens stik i en stikontakt og tændt for strømmen. 

Som regel vil der medfølge en fjernbetjening til en elpejs. Med fjernbetjeningen vil du typisk kunne tænde og slukke pejsen samt foretage indstillinger af flammernes form, størrelse og farve. Med andre ord byder en elpejs altså på mange tilpasningsmuligheder af det visuelle flammeudtryk.

Nogle elpejse afgiver varme

Da flammerne i en elpejs ikke er ægte, er det ikke alle elpejse, der afgiver varme. 

Når nogle elpejse alligevel gør, skyldes det, at der til disse medfølger en varmeblæser. Den varme, som nogle elpejse kan afgive, kan sammenlignes med varmen fra en el-radiator. 

Fordele og ulemper ved en elpejs

Sammenlignet med en biopejs og en rigtig pejs har elpejsen både en række fordele og ulemper, hvilket vi nuancerer herunder:

Fordele

  • Yderst let at montere
  • Ingen forurening
  • Løber aldrig tør for brændsel
  • Mange elpejse byder på mange spændende indstillinger
  • Kræver ingen skorsten.

Ulemper

  • Flammerne har ikke helt samme liv og sjæl som ægte flammer
  • Afgiver ikke samme mængde varme som en rigtig pejs
  • Der findes ikke helt lige så mange modeller at vælge imellem inden for elpejse, som der, når det kommer til pejse og biopejse.

Tak til Eltjek24.dk

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med Eltjek24.dk.

Hvis du ikke kender Eltjek24.dk, så kan vi fortælle, at der er tale om en sammenligningsportal i el-nichen, hvor du kan finde information, der kan resultere i, at du kan spare en masse penge på elregningen. 

Scroll to Top